Fortsatt hög invandring från tredje världen

Publicerad 7 maj 2017 kl 11.53

Inrikes. När id-kontrollerna försvinner ökar sannolikheten för fler invandrare. Även fortsättningsvis beräknas därför ett inflöde av 45.000 asylsökare från tredje världen komma till Sverige under 2017, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

Gilla artikeln på Facebook

I Migrationsverkets prognos till regeringskansliet 26 april bedömde myndigheten att mellan 22.000 och 45.000 invandrare skulle söka asyl i Sverige under 2017. Dessutom skulle 3.700 asylsökare omplaceras från Italien och Grekland.

I prognosen gjorde Migrationsverket även bedömningen att det skulle kunna ske en viss ökning av antalet asylsökare under sommaren och hösten 2017.

"Den bedömningen står fast. I och med regeringens beslut ökar dessutom sannolikheten för fler asylsökande under denna period", skriver myndigheten nu i ett pressmeddelande.

Fler ensamkommande
Inom gruppen ensamkommande barn kommer Sverige sannolikt att se en större ökning jämfört med resten av gruppen asylsökande, enligt Migrationsverket. En anledning till att fler ensamkommande barn kan antas söka asyl i Sverige är att de inte i samma utsträckning som övriga asylsökande omfattas av Dublinförordningen.

Det gör att ensamkommande barn som tar sig från till exempel Tyskland till Sverige efter id-kontrollernas upphörande inte i lika hög grad kommer att skickas tillbaka till Tyskland som vuxna gör. Verket har också i tidigare prognoser bedömt att det främst är ensamkommande barn som påverkats av id-kontrollerna, enligt Migrationsverket.


Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Kultförfattaren Jim Goad förklarar hur vi hamnat här.0 Plus

Ekonominyheter

Allt färre butiker går i konkurs

Corona ger draghjälp till detaljhandeln.. Antalet butiker i konkurs minskade kraftigt under mars månad.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.