Tumultet vid kongressen
Ashli Babbitt.

Fortsatt hemligt vilken polis som avrättade Ashli Babbitt

Publicerad 10 juni 2021 kl 19.45

Utrikes. Trump-anhängaren Ashli Babbitt dog efter att ha blivit kallblodigt skjuten under tumultet vid Kapitolium i januari. Nu stämmer hennes familj Washington DC för att få reda på identiteten på den polis som sköt ihjäl henne, rapporterar CNBC.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan den så kallade stormningen av kongressen i Washington har media konsekvent utmålat händelsen som ett "dödligt" försök till statskupp.

I efterhand står det dock klart att den enda person som dog till följd av något våld under händelsen var Ashli Babbitt, en kvinnlig demonstrant som blev skjuten av en civilklädd polis inne i byggnaden.

En tidigare utredning slog fast att det inte fanns någon orsak att utreda polisen bakom dödsskjutningen. Identiteten på polisen hålls fortfarande hemlig.

På nätet har kommentatorer frågat sig hur det skulle se ut om det istället var en afrikan som hade blivit ihjälskjuten av en vit polis.

Ashli Babbitts familj kräver nu i en stämning mot polisen i Washington DC att namnet på polisen ska offentliggöras. Familjen kräver också att få tillgång till videoupptagningar från händelsen, uttalanden från vittnen och andra dokument som kan bringa klarhet i dödsfallet.

Sedan tidigare har familjen även stämt Kapitolium-polisen på "mer än 10 miljoner dollar", enligt uppgift från en advokat.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Mer från Utrikes

Vetenskap

Så såg svenskarna ut för 8.000 år sedan. Återskapas med hjälp av skallar och DNA.0 

Kultur

Roger Waters till Zuckerberg: "Fuck you". Erbjöds "gigantisk summa pengar" av Facebook.0 

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0