Tumultet vid kongressen
Ashli Babbitt.

Fortsatt hemligt vilken polis som avrättade Ashli Babbitt

Publicerad 10 juni 2021 kl 19.45

Utrikes. Trump-anhängaren Ashli Babbitt dog efter att ha blivit kallblodigt skjuten under tumultet vid Kapitolium i januari. Nu stämmer hennes familj Washington DC för att få reda på identiteten på den polis som sköt ihjäl henne, rapporterar CNBC.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan den så kallade stormningen av kongressen i Washington har media konsekvent utmålat händelsen som ett "dödligt" försök till statskupp.

I efterhand står det dock klart att den enda person som dog till följd av något våld under händelsen var Ashli Babbitt, en kvinnlig demonstrant som blev skjuten av en civilklädd polis inne i byggnaden.

En tidigare utredning slog fast att det inte fanns någon orsak att utreda polisen bakom dödsskjutningen. Identiteten på polisen hålls fortfarande hemlig.

På nätet har kommentatorer frågat sig hur det skulle se ut om det istället var en afrikan som hade blivit ihjälskjuten av en vit polis.

Ashli Babbitts familj kräver nu i en stämning mot polisen i Washington DC att namnet på polisen ska offentliggöras. Familjen kräver också att få tillgång till videoupptagningar från händelsen, uttalanden från vittnen och andra dokument som kan bringa klarhet i dödsfallet.

Sedan tidigare har familjen även stämt Kapitolium-polisen på "mer än 10 miljoner dollar", enligt uppgift från en advokat.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

AFS får tre mandat i kyrkomötet

SD backar stort. Men uppstickaren Alternativ för Sverige får mandat till sist.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Afghanistan är inte ett isolerat fiasko. 20 år efter 11 september utmanas USA:s makt från alla håll, skriver Pat Buchanan.0 

Kultur

Peg Parneviks vaccin-upplevelse: "Trodde jag skulle dö". Sångerskans ansikte svullnade upp.0 

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0