Tumultet vid kongressen
Ashli Babbitt.

Fortsatt hemligt vilken polis som avrättade Ashli Babbitt

Publicerad 10 juni 2021 kl 19.45

Utrikes. Trump-anhängaren Ashli Babbitt dog efter att ha blivit kallblodigt skjuten under tumultet vid Kapitolium i januari. Nu stämmer hennes familj Washington DC för att få reda på identiteten på den polis som sköt ihjäl henne, rapporterar CNBC.

Gilla artikeln på Facebook

Sedan den så kallade stormningen av kongressen i Washington har media konsekvent utmålat händelsen som ett "dödligt" försök till statskupp.

I efterhand står det dock klart att den enda person som dog till följd av något våld under händelsen var Ashli Babbitt, en kvinnlig demonstrant som blev skjuten av en civilklädd polis inne i byggnaden.

En tidigare utredning slog fast att det inte fanns någon orsak att utreda polisen bakom dödsskjutningen. Identiteten på polisen hålls fortfarande hemlig.

På nätet har kommentatorer frågat sig hur det skulle se ut om det istället var en afrikan som hade blivit ihjälskjuten av en vit polis.

Ashli Babbitts familj kräver nu i en stämning mot polisen i Washington DC att namnet på polisen ska offentliggöras. Familjen kräver också att få tillgång till videoupptagningar från händelsen, uttalanden från vittnen och andra dokument som kan bringa klarhet i dödsfallet.

Sedan tidigare har familjen även stämt Kapitolium-polisen på "mer än 10 miljoner dollar", enligt uppgift från en advokat.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Vänsterduons insats i "På spåret" hånas. Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson sågas.0 

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0