Reinfeldts fotbollskarriär
I en intervju med Dagens Nyheter går Reinfeldt längre och säger: "Vi har över 500 000 muslimer i Sverige. Det här är deras tröja också."

Fredrik Reinfeldt: "Bär landslagströjan med stolthet" – hånas

Publicerad 23 oktober 2023 kl 17.27

Inrikes. Den svenska landslagströjan bör bäras "med stolthet" som en "inkluderande symbol" för alla "svenskar oavsett ursprung". Det säger Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt – och får möta hånfulla kommentarer på sociala medier.

Dela artikeln

Två svenskar dödades i den muslimska terrorattacken i Bryssel – av allt att döma bara för att de bar svenska landslagströjor.

Den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M), som numera är Svenska fotbollförbundets ordförande, uppmanar nu till att landslagströjan ska bäras "med stolthet".

– Vi backar inte. Vi älskar vår landslagströja, den tillhör oss alla. Bär den med stolthet, säger han på förbundets hemsida.

Reinfeldt fortsätter:

– Landslagströjan är en viktig symbol för fotbollen och Sverige, en inkluderande symbol som uttrycker glädjen vi känner för våra landslag, vårt land och att vara svenskar – oavsett ursprung, var man bor, vad man tror på. Därför är det också så viktigt att vi inte backar, för då ger vi upp en del av den glädjen.

Den 58-årige politikern förklarar att man "självklart" får förstå "om någon känner obehag, och just nu kanske inte är bekväm med att klä sig i blågult".

– Men vi får inte tveka kring vad vi vill, vart vi ska – vi vill vara blågula, vill bära våra matchtröjor. Vi ger inte vika, avslutar Fredrik Reinfeldt.

På sociala medier hånas Reinfeldts utspel nu:


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.