Fredrik Reinfeldt (M).

Fredrik Reinfeldt: Sverige blir tryggare av ökad invandring

Publicerad 26 februari 2017 kl 14.15

Politik. Sveriges före detta statsminister Fredrik Reinfeldt (M) säger i en intervju att han inte ångrar den invandringsliberala politik som Moderaterna drev när han ledde partiet. Samtidigt påstår han att brottsligheten i Sverige minskar.

Gilla artikeln på Facebook

Det är i en intervju med Aftonbladet morgon som Fredrik Reinfeldt bland annat riktar hård kritik mot USA:s president Donald Trump och dennes hårda syn på invandring.

Reinfeldt tycker det är märkligt att Donald Trump försöker säga till amerikanerna att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet.

– Då undrar man; hur tror du USA kom att bli USA?, säger Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet.

Han säger vidare att Marine Le Pen, partiledare för fransk Nationella Fronten, utgör det "enskilt största hotet mot Europa just nu", skriver tidningen. Reinfeldt fruktar att Europa kommer förändras i grunden om både Storbritannien och Frankrike lämnar EU.

Fredrik Reinfeldt menar också att det är "viktigare än någonsin att granska fakta", och att den dystra bild som nu sprids av Sverige inte är korrekt. Enligt Reinfeldt utnyttjas händelser som kravallerna i Rinkeby för att förmedla ett falskt budskap om att det inte fungerar när många folkslag ska samlas i ett och samma land. Det gör det visst, menar han.

Till skillnad från vad sverigedemokraterna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson skrev i sin debattartikel i The Wall Street Journal i veckan, påstår Reinfeldt istället att brottsligheten över tid minskar i Sverige. Att antalet våldtäkter ökar beror bara på faktorer som högre anmälningsfrekvens, hävdar han.

På frågan om han någonsin varit självkritisk till den invandringsliberala politik han själv drev som statsminister, och som kulminerade i "Öppna era hjärtan"-talet i augusti 2014, svarar Reinfeldt:

– Alla beslut man fattar måste förstås där och då, under den verklighet som råder. Jag har i olika sammanhang visat att jag helt enkelt tror på ett öppet samhälle. Jag tror att människor har en förmåga att utvecklas, det gäller också när de passerar gränser och kommer in i en ny tillvaro.


Nyheter från förstasidan

Åkessons plan: "Avsätta Löfven – en gång för alla"

Höll sommartal i Sölvesborg. SD-ledarens uppmaning till regeringen: "Det är dags att ni ställer er på rätt sida av historien."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Elchocksbehandling föreslås som enda lösning för att "bota rasism". Forskare vill utrota "fördomar" – med elektriska och magnetiska impulser mot hjärnan.0 Plus

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0