Korankravallerna

Fyra till anhållna för kravallerna i Örebro

Publicerad 19 januari 2023 kl 08.54

Inrikes. Ytterligare fyra personer har anhållits för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i samband med koranupploppet i Sveaparken i Örebro i påskas. De nu anhållna är 19, 20, 24 och 25 år, alla bosatta i Örebro län.

Dela artikeln

Alla fyra som den här gången gripits är män. De anhålls för att genom våld och hot om våld ha stört polisen i sitt arbete, som då handlade om att hantera den allmänna sammankomst som skulle hållas.

Det här innebär att vi nu är uppe i 47 frihetsberövanden sedan upploppet i Örebro inträffade och den efterföljande utredningen startade.

– Det är onekligen en utredning med mycket siffror, så förutom att vi följer frihetsberövanden i dessa lägen så kan vi också räkna ihop alla fängelseår som domarna hittills genererat i, de är 142 i dagsläget vilket ger ett snitt på 5 år, säger Emelie Bodegrim, kommenderingschef i utredningsarbetet, på polisens hemsida.

Hon påpekar dock att det är en utredning som är långtifrån klar.

– Dag ett var många poliser i parken, därefter har många funktioner dragit utredningen framåt och gör så fortfarande. När vi är klara har vi många förövare lagförda för det angrepp polisen utsattes för den där dagen, säger Emelie Bodegrim.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.