Arkivbild.

Gamlingarna kastades ut – nu flyttar singlar från tredje världen in på Östermalm

Publicerad 4 december 2019 kl 07.03

Inrikes. På Dianagården på exklusiva Östermalm i Stockholm fylls nu 48 gratislägenheter med invandrare från tredje världen. Detta efter att äldreboendet i lokalerna stängts ned med hänvisning till att toaletterna var 5 cm för små.

Gilla artikeln på Facebook

I veckan flyttar de första boende in på det före detta äldreboendet Dianagården på Östermalm i Stockholm. Det rör sig enligt Stockholm Direkt om 48 lägenheter som ska fyllas med så kallade nyanlända singlar från tredje världen.

– Jag är inte helt hundra på siffran men det flyttade in ett tiotal igår, säger Linnéa Lundbäck, utredare på Östermalms stadsdelsförvaltning, till lokaltidningen på tisdagen.

Äldreboendet Dianagården lades ner med hänvisning till at toaletterna var för små. Det kom dock senare fram att politikerna planerade att invandrare istället skulle flytta in i lokalerna. Att äldreboenden på det sättet läggs ner och omvandlas till gratis bostäder för invandrare är ett förfarande som inte minst i Stockholm har satts i system.

Fallet har tidigare granskats av Swebbtv, och på ett informationsmöte i februari var det många upprörda känslor.

– Att Östermalm avsätter 48 bostäder för att tillsammans bidra till att få en fungerande integration tycker jag är väldigt bra, förklarade dock Andrea Ström (M), stadsdelsnämndens ordförande, då enligt Swebbtv.


USA-kravallerna
Sveriges nya adel

Hovrätten friar: Orimligt kräva att invandrare ska följa svensk lag. Kan man inte svenska så kan man ju inte läsa lagar, resonerar domstolen.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Bostadsmarknaden hetare än någonsin

Övertaget för säljarna är nu rekordstort.. Situationen ännu mer urspårad än under tidigare rekordåret 2017.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0