Bidenskandalen
Glenn Greenwals hos Tucker Carlson under natten.

Glenn Greenwald lämnar The Intercept – fick inte skriva om Bidens korruption

Publicerad 30 oktober 2020 kl 02.22

Media. Journalisten Glenn Greenwald, känd för sitt samarbete med visselblåsaren Edward Snowden, säger nu upp sig från The Intercept – den nyhetssajt han själv var med och grundade. Orsaken är att redaktörerna ville censurera alla kritiska uppgifter han skrev om presidentkandidaten Joe Biden.

Gilla artikeln på Facebook

De spektakulära avslöjandena kring Hunter Biden visar att Joe Biden, under tiden som USA:s vicepresident, var personligen involverad i sonens korrupta affärer i länder som Kina och Ukraina.

Trots att uppgifterna är bekräftade har de stora vänsterliberala medierna i USA systematiskt mörkat skandalen, och istället grundlöst påstått att avslöjandena bara utgör "rysk desinformation".

Glenn Greenwald, en känd journalist som tillhör den traditionella vänstern och som granskar korruption och massmissbruk på internationell nivå, har varit starkt kritisk till hur medierna försökt sopa skandalen under mattan.

Han är känd för sitt samarbete med NSA-visselblåsaren Edward Snowden, vilket ledde till avslöjanden i brittiska The Guardian som Greenwald tidigare arbetade för. År 2014 var Greenwald, efter att ha lämnat Guardian, med och grundade nättidningen The Intercept, som skulle ge journalister en möjlighet att utan censur och politiska pekpinnar publicera liknande kritiska avslöjanden.

Men nu väljer Glenn Greenwald att lämna Intecept – efter att själv ha blivit censurerad.

Han skriver på sin hemsida att sajtens redaktörer vägrade att publicera en artikel han skrivit om han inte gick med på att radera alla formuleringar som var kritiska till Joe Biden.

Redaktörerna krävde också att han skulle frånträda sin rätt att publicera artikeln i ocensurerad form någon annanstans.

Greenwald har nu publicerat hela utkastet till artikeln om Bidenfamiljen på sin hemsida.

Den berömde journalisten var på torsdagskvällen gäst hos Fox News programledare Tucker Carlson. Glenn Greenwald anklagade i programmet dagens vänster för att vara helt i händerna på de amerikanska underrättelsetjänsterna, som de tidigare var kritiska till. Detta eftersom vänstern har samma mål som underrättelsetjänsterna: att bli av med Donald Trump.

Under onsdagen var Greenwald gäst i Joe Rogans podcast, och riktade då mycket hård kritik mot de amerikanska medierna.

– Jag tror inte att jag någonsin har känt mig så äcklad av mina yrkeskollegor som jag har varit de senaste tre veckorna på grund av den här historien, sade han.

Glenn Greenwald påpekade att medierna så desperat vill att Joe Biden ska vinna presidentvalet att de är beredda att mörka alla uppgifter som kan ha en negativ inverkan på den demokratiske presidentkandidatens chanser.


Stora skillnader bara mellan japaner i syd och nord. Forskaren: "Folkslag från kalla klimat är över hela världen är längre, intelligentare, mer sociala, mindre brottsbenägna och uppvisar lägre fertilitet."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Köper jätteannonser mot "bankmaffia"

Slaget om silverpriset fortsätter.. Småsparare köper nu annonser mot prisdumpande blankare i banksektorn.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Vetenskap

Nya studien: Så dog dinosaurierna. Forskare förklarar apokalyptiska händelsen i detalj.0 Plus

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0