Maria-Oscarsson-Diarra

GP:s mönsterinvandrare mördade sin fru

Publicerad 4 januari 2012 kl 22.48

Inrikes.Ett mördare som man inte får läsa om i Göteborgsposten är Adama Diarra från Elfenbenskusten. Han var nämligen anställd på Hjörne-bolaget Svensk Tidningsdistribution som hade proflierat honom som en föredömlig invandrare. Att han gjort sig skyldig till en rad våldsdåd ända sedan han kom till Sverige kände man inte till. Eller brydde sig inte om.

Gilla artikeln på Facebook

I en intervju berättar Adama hur han, trots att han bara arbetar två timmar om dagen kan sända hem avsevärda belopp till sin familj i Afrika. Han berättar även om African Child & The Prophet Unity, hans egen musikgrupp. (Propheten ifråga är den för Fria Tiders läsare välkände Mohammed) Enligt gruppens blogg hos Expressen spelar man riktiga Afrikanska Root Reggaen.

Orsakade mångkulturell extas i Göteborg
Med muslimsk reggae som månkulturellt framgångsrecept gick det riktigt bra för Adama Diarra, som kom till Sverige år 2000. Hans musikgrupp består till största delen av svenskar. Kring Adama Diara samlades välartade ungdomar, som av bilderna att döma uppnådde något slags mångkulturell extas under artistens ledning.

Lika trevligt var det inte på hemmafronten. Adamas problembeteende var känt hos myndigheterna redan 2002. Eftersom han satt i fängelse i tio månader torde även arbetsgivaren ha lagt märke till att inte allt stod rätt till. En kronologi över vidrigheterna finns i Realistens artikel om samma sak.

Tidsbegränsad utvisning
Någon utvisning har det inte varit tal om förrän i den aktuella domen. Tydligen blev det lite magstarkt även för Sjuklöverns nämndemän den här gången: Inför den 8-årige sonen slog han ihjäl sin fru med ett järnrör. Sedan lade han upp henne på en säng så att sonen skulle kunna krama om henne en sista gång och ta farväl.

Eftersom mannen, trots överväldigande bevisning fortfarande nekar finns ingenting angivet om huruvida religiösa motiv eller bara dåligt humör gav upphov till hemskheterna. Nåväl, när den korta likvakan var överstökad var det dags för begravning. Resolut slängde den måttligt begåvade pappan ner den döda mamman från balkongen och släpade in henne i skogen, där han trodde att ingen skulle hitta henne.

Att tingsrätten före utvisningen fängslar mannen för "Vållande till annans död" istället för mord har vi gärna överseende med - ju lägre straff desto förr slipper vi ha honom i landet. Fram till 2022. Från om med då hälsar Göteborgs tingsrätt Adama välkommen tillbaka.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Snart kommer 8.000 fler anhöriginvandrare

Migrationsverket redo för mer massinvandring.. "Vi har jobbat intensivt med att förbereda för de nya regelverken."0 

Hanif Balis bildäck sönderskurna: "Försöker ta livet av mig"

Förstördes när han var bortrest.. "Uppskurna på så vis att de skulle gå hål när bilen var i rörelse."0 

Sidor

Vetenskap

Anorexia kopplas till gener. Sjukdomen inte bara psykiatrisk, enligt storstudie.0 

Finsk studie: Människan påverkar inte klimatet. Molnen styr den globala temperaturen, enligt forskarna.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0