Granskning Sverige
Efter att Thomas Mattsson (bilden) hängt ut Granskning Sverige-medarbetaren i Expressen hotas mannens familj nu av vänsterextremister på nätet.

Granskning Sverige våldtäktshotas efter Expressens uthängning

Publicerad 4 mars 2017 kl 15.50

Inrikes. Sedan Expressen hängde ut signaturen "Erik Johansson" på Granskning Sverige har han och hans familj tagit emot allvarliga hot. Bland annat har hans fru hotats med våldtäkt.

Dela artikeln

"Erik Johansson" skriver på Granskning Sveriges hemsida på lördagen att hans fru beslutat att lämna honom sedan uthängningen i Expressen i fredags. Inte för att kärleken tagit slut, utan för att hot riktats mot henne och "Erik".

Själv vägrar han vika sig för Expressens drev.

"Min fru har vädjat till mig att sluta för hennes och barnens säkerhet. Jag kommer inte vika mig för Mattsons attacker och kan därför inte tillgodose denna min frus vädjan. Därför har vi beslutat att flytta isär och min fru söker lägenhet i Kungsbacka. Jag älskar fortfarande min fru över allt i världen, men kan inte vika mig för ett etablissemang som vill definiera vad som är rätta tankar och felaktiga tankar", skriver han.

"I en demokrati skall man kunna ifrågasätta allt och alla utan hänsyn till om någon blir kränkt av frågan. Man skall kunna säga saker som är fel, och få logiska argument som gör att man ändrar uppfattning om man köper de framlagda argumenten. Alternativt köper man inte argumenten och fortsätter att ha fel, det skall inte vara brottsligt", fortsätter han.

"Erik" vänder sig också till sina läsare och undrar om någon kan hjälpa hans fru hitta en lägenhet i Kungsbacka.

"Finns det någon som kan hjälpa min fru att få en lägenhet i Kungsbacka som rymmer henne och våra barn 7, 9 och 11 år?", skriver han.

Bland annat har det framförts våldtäktshot mot "Eriks" fru och dotter på Flashback.

"Dags och leta upp den där *** och och våldta hans fru och dotter kanske så han får smaka på sin egen medicin!", skriver signaturen monogami på Flashback.

"Eriks" fru ska också fått ta emot flera obehagliga telefonsamtal –  trots att hon varken delar hans åsikter eller har något med Granskning Sverige att göra.

"Sluta ringa min fru, hon har inget med saken att göra ... Mattson och Kompani har ju dock uppnått sitt mål att göra min frus liv till ett helvete…. bra jobbat Mattson och Bonnier!", skriver "Erik Johansson".

Samtidigt tackar han för allt stöd han fått sedan Expressen hängt ut honom och påpekar att Granskning Sverige hittills fått in 26.500 kronor i donationer sedan outningen.

Det var igår fredag som Expressen hängde ut "Erik Johansson" som en av huvudpersonerna bakom det medborgarjournalistiska projektet Granskning Sverige, som under flera år ringt upp journalister och makthavare och ställt kritiska frågor till dem.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.