Granskning Sverige
Expressens Diamant Salihu samt chefredaktören Thomas Mattsson.

Expressen anklagas för hyckleri efter sin Granskning Sverige-uthängning

Publicerad 3 mars 2017 kl 23.02
Av Mattias Albinsson

Media. Expressen anklagas för hyckleri efter att ha hängt ut personen bakom aliaset "Erik" på Youtube­kanalen Granskning Sverige.

Dela artikeln

Anledningen är att den vänster­liberala kvälls­tidningen klippt och klistrat i filmen från det oanmälda hembesöket. Redigerade intervjuer är nämligen något som Expressen anklagat Granskning Sverige för att ägna sig åt när de ringer upp och intervjuar journalister och andra makthavare. Det anfördes till och med som skäl för att hänga ut "Erik".

På Twitter är det flera som är kritiska till Expressens dubbla måttstockar och redaktionen erkänner även i ett inlägg att de "redigerat" intervjun.

Expressens klipp och klistra-journalistik uppmärk­sammades bland annat under förtals­rättegången mot tidningens chefredaktör Thomas Mattsson nyligen. Åtalet byggde på att Expressen förfalskat två citat samt förvanskat ett tredje som de därefter tillskrev en 70-årig pensionär från Västra Frölunda. En jury beståendes av nio politiker valde att fria Mattsson, trots den övertygande bevisningen mot honom.

Granskning Sverige har vid flera tillfällen de senaste åren konfronterat inte minst Expressens journalister för deras tveksamma arbetsmetoder. Ljudklippen, som laddats upp på Youtube, har sammanlagt över fyra miljoner visningar. Att bli kritiserade och ifrågasatta är emellertid inget som den vänsterliberala tidningen gillar och man har därför beslutat sig för att hämnas med en medial uthängnings­kampanj riktad mot dem som ligger bakom Youtubekontot.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Mer från Media

Hanna Stjärne slutar som vd för SVT

Går till Nobelstiftelsen.. "Tacksam över att ha fått leda SVT under de här speciella åren."0 

TV4 anmäls till "relevanta instanser", enligt Åkesson. "Är det någon i denna soppa som har spridit desinformation så är det Kalla fakta."0 

Kräver bland annat ersättning för sveda och värk. Hängdes ut med namn och bild på pedofiljägarsajten.0 

Vetenskap

AI-assistent tränas för svensk offentlig sektor. Ska göra det lättare för dem som arbetar inom vården.0 

Kultur

Han är årets naturfotograf. Krister Berg får priset.0 

Staten bytte deras kön – sen blev de vuxna och ångrade sig. Skakande reportage om ”transvården”.0