Great Reset

"The Great Reset" – maktelitens projekt för att "starta om världen"

Avsikten: Använda covid-19-pandemin för att omforma och bygga en "jämlik" global värld

Publicerad 30 januari 2021 kl 16.44

Utrikes. En rad makthavare i västvärlden samlas nu bakom en uttalad plan på att använda coronapandemin för att "starta om" hela världen. "The Great Reset" är ett officiellt initativ från World Economic Forum, WEF, för att omforma kapitalismen och skapa en "inkluderande" global värld där så kallad jämlikhet mellan människor och "klimatet" prioriteras. Bland annat vill WEF att människor ska låna saker i stället för att äga dem själva privat.

Gilla artikeln på Facebook

Västvärldens makthavare går nu vidare med "The Great Reset", ett globalt anti-nationalistiskt initiativ som lanserades av World Economic Forum, WEF, förra året. Det var också temat för WEF:s möte i januari 2021.

Enligt WEF behövs det en "mer rättvis, hållbar och motståndskraftig framtid och ett nytt socialt kontrakt inriktat på mänsklig värdighet, social rättvisa och där samhällets framsteg inte hamnar efter den ekonomiska utvecklingen".

En del påstår att "The Great Reset" är en konspirationsteori, men i själva verket är det alltså ett officiellt begrepp som WEF och flera makthavare öppet använder.

Avsikten är att använda coronapandemin för att "starta om" världen utifrån global egalitarism och en politik som prioriterar "klimatet".

Kapitalismen ska göras om och världen ska bli "hållbar". Alla på hela jorden ska snarast ses som en gemensam befolkning.

Bland annat vill WEF att människor ska låna saker i stället för att äga dem privat, eftersom det är mer "hållbart".

"Om 50 år kanske vi inte äger någonting?", heter det i en film som WEF publicerade för fyra år sedan.

"Du kommer inte äga någonting, och du kommer vara glad", är ett budskap WEF marknadsför, enligt Sky News och Washington Times.

Världen ska bli mer "jämlik", anser man.

"Våra system behöver startas om", heter det i en WEF-film som försöker skrämma tittarna om att världen inte är hållbar som den är idag. I filmen trycker man sedan på en "Reset"-knapp på en dator. Allt ska startas om.

Tidigare i veckan talade Frankrikes president Emmanuel Macron om att "kapitalismen inte längre fungerar", och i Sverige håller Löfvenregeringen på att konstruera om samhället utifrån en "cirkulär ekonomi".

– Vi kommer bara ta oss ur denna pandemi med en ekonomi som tänker mer på att bekämpa ojämlikheter, hävdar Macron.

Klaus Schwab, ordförande för World Economic Forum, delar uppfattningen att kapitalismen måste göras om.

– Vi måste se till framtiden. Vi befinner oss i ett historiskt och kritiskt ögonblick för att bygga om framtiden, att starta om vår politik, sade han i en intervju med Bloomberg förra veckan.

– Vi måste ta lärdom av pandemin och bygga en värld som är mer motståndskraftig, inkluderande och mer hållbar. [Världsekonomiskt forum i] Davos är en mobilisering av alla bra personer och idéer för att visa vilka regler som ska gälla i framtiden.

Även FN stödjer det globalistiska projektet.

– The Great Reset är ett välkommet erkännande att denna mänskliga tragedi är en väckarklocka. Det är viktigt att vi tänker om, bygger om, omformar, förnyar och ombalanserar världen. Detta är fundamentalt för att bygga den värld vi behöver, säger FN:s generalsekreterare. António Guterres i en film på WEF:s Youtubekanal.

I Sky News anklagas initiativet för att vara en farlig marxistisk utopi för att krossa kapitalismen.

"Det är verkligen skrämmande att en man som är så välutbildad och mäktig som Schwab skulle använda sin påstått oberoende ekonomiska organisation för att anbefalla det dödligaste sociala experimentet under 1900-talet", skriver artikelförfattaren.

"Behöver kapitalismen lite marxism för att överleva den fjärde industriella revolutionen?" heter en artikel på WEF:s hemsida.

I den påstås det att "korsbefruktning av idéer mellan kapitalism och marxism är värdig en seriös diskussion".


Attackerades av gäng på 20-tal personer. Mobben var beväpnad med knivar, machetes, hammare, knogjärn och yxa.0 Plus

Hemliga dokument släppta. Svenska spaningen: "Föremålet var runt, 6 till 10 meter och omringat av en strålande ring."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ännu en "svensk" skjutning i Köpenhamn

Man avrättades på frisersalong. En dansk 15-åring träffades också av skotten och skadades i handen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.