Great Reset

Erbjudandet till unga: Bo på 11 kvadrat och dela badrum

Publicerad 19 november 2021 kl 12.53

Ekonomi. Unga vuxna föreslås bo på 11 kvadratmeter – men betala en hyra i nivå med vad en tvåa i nyproduktion kostar, det vill säga runt 10.000 kronor i månaden.

Gilla artikeln på Facebook

Boendeformen har tidigare förekommit i högbelånade storstäder men nu satsar ett kommunalt bostadsbolag på att hyra ut rum på samma sätt i miljonprograms­området Drottninghög i Helsingborg, skriver Hem och Hyra.

Hyresvärden motiverar den höga hyran med att det ingår gemensamma ytor i boendet och att städning och toapapper ingår i hyran.

– Det är en växande trend att dela saker jämfört med att äga privat, säger Lee Antonsen, produktutvecklare på Helsingborgshem, till Hem och Hyra.

Hur många unga vuxna som verkligen tycker det är trendigt att bo permanent på något som mest liknar ett härbärge är oklart. Däremot är det ett de statliga injektionerna av pengar under covid-19 har gjort att många tillgångar som medelålders människor äger har blivit så dyra att unga helt enkelt inte har råd, framförallt gäller det bostäder.

Under 2020 lanserade ekonomen Klaus Schwab begreppet "Great Reset" som en lösning på problemet. Efter "Great Reset" föreslås nästa generation människor inte äga någonting, utan hyra och låna allt som finns på den så kallade marknaden.


Bär på särskild "spök-dna" som saknas hos européer och asiater. Men forskarna vet inte vad det är för apmänniska som afrikanerna blandat sig med.0 Plus

Salivprover visar: Homofobi kan vara naturligt. Åsynen av hånglande män framkallar samma α-amylasnivåer som fluglarver och otäcka maskar, hos heterosexuella män.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish låg nere fjärde dagen i rad

Problem hos SEB på fredag, lördag och söndag.. På måndagen drabbades Swish återigen av problem – hos samtliga banker.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Mer från Ekonomi

Kultur

Ilskan: "Ace of Base spelar på flyktinghatar-propaganda-gala". Jenny Berggren på tv-gala till stöd för polska gränssoldater.0 

Vänsterregissören om sina homosexuella övergrepp: "Gjorde fel". Staffan Hildebrand ångrar sex med 13-åring.0