Befolkningsbytet

Grisfarm ska stoppa asylboende

Publicerad 7 maj 2015 kl 07.01

Inrikes. Invånarna i den lilla byn Gullberg utanför Kinna har reagerat kraftigt på planerna att öppna ett asylboende i bygden. I ett sista desperat försök att sätta käppar i hjulet för Migrationsverket hotar byborna nu med att starta en grisfarm i direkt anslutning till det planerade boendet.
– Man vet ju att muslimer inte är kompisar med grisar, konstaterar lokalpolitikern Henry Sandahl .

Gilla artikeln på Facebook

© Faksimil

Brevet som byborna skickade till Migrationsverket. (Klicka för större bild.)

Gullberg har cirka 150 invånare – en folkmängd som kommer att öka kraftigt när Migrationsverket öppnar sitt planerade asylboende med plats för 60 personer i en nedlagd skollokal.

Halva byn – 70 personer – har sedan tidigare skrivit under ett protestbrev till Migrationsverket med krav på att planerna stoppas.

Protesterna har dock inte gett något resultat, och nu väljer samma förening, "Intresseföreningen för Gullbergs fortlevnad", att gå ett steg längre. I ett nytt brev hotar man med att öppna en grisfarm precis bredvid skolan.

"Bara ett elstängsel mellan djuren och skolan. Antagligen ett el-stängsel på i stort sett hela skolans baksida. Ca 200 meter. En förmodligen omöjlig situation för vissa religioner. Framförallt muslimer", står det i brevet, som fortsätter:

"Gullberg är en gammal lantbruksbygd. På den åkern har det alltid varit djur. Hästar, får etc. Nu har valet fallit på grisar."

Kommunpolitikern Henry Sandahl från Markbygdspartiet, som lett bybornas uppror mot Migrationsverket, kommenterar planerna i P4 Sjuhärad:

– De får göra vad de vill. Men man vet ju att muslimer inte är kompisar med grisar, så det är väl det de informerat om.

Chefen för Migrationsverket i Borås Stefan Bergman, som har fått ta emot brevet, säger att han inte har några synpunkter på vilken verksamhet som bedrivs intill boendet. Pontus Johansson, som är lokal partiordföranden för Centerpartiet, säger dock att han "mådde illa" när han hörde talas om planerna på att starta en grisfarm, enligt P4 Sjuhärad.


Bok. Ingrid Carlqvists svidande uppgörelse med bisarra nya Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wikipedia kan mörka att Marcus Oscarsson är iranier

Het diskussion mellan sajtens administratörer. Mystiskt IP-nummer från TV4 går in och raderar uppgiften om födelseland.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.