Somaliernas nattbesök

"Grupper av män" tog sig in på flyktingboende för ukrainska kvinnor

Publicerad 19 mars 2022 kl 13.46

Inrikes. Signalement och personbeskrivningar lyser med sin frånvaro när P4 Örebro rapporterar att "två grupper män" brutit sig in på ett vandrarhem som används av ukrainska flyktingkvinnor med barn. Volontärer uppger dock för Samnytt att det var somalier och araber som var i farten.

Dela artikeln

– De sa att Sverige var ett säkert land, men det är inte vad jag ser, säger en av kvinnorna, Oksana, som blev väckt av männens intrång på vandrarhemmet.

De två männen lyckades på något oklart sätt ta sig in på vandrarhemmet och bankade sedan på och krävde att få komma in i en av kvinnornas rum, där hon låg och sov tillsammans med sina två barn, men kvinnan öppnade inte.

Vad det är för sorts "grupper av män" som försöker bryta sig in på flyktingboenden där det bor ukrainska kvinnor framgår inte. Däremot framgår det av P4:s artikel att "grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet".

Uppdatering: Enligt Samnytt var det somalier som trängde in på boendet. Gruppen som försökte komma in men inte lyckades var araber, enligt Samnytt som talat med frivilliga med insyn i det inträffade.


Nyheter från förstasidan

"Svenska gäng" största hotet i Nordnorge

Norska polisens larm. Ungdomar i Norge värvas till gäng som Foxtrot och Gottsundanätverket.0 

Ekonominyheter

Tillväxten föll 0,7 procent. Utvecklingen förklaras bland annat av en nedgång i hushållens konsumtion.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.