Här ber busschauffören till Allah – och vägrar släppa in kvinna

Publicerad 6 augusti 2019 kl 10.00

Inrikes. När en kvinna skulle kliva på en buss i Stockholm blev hon inte insläppt. Chauffören var nämligen fullt upptagen med att be en muslimsk bön på sätena. Nu lovar den ansvarige politikern att agera.

Gilla artikeln på Facebook

Kvinnan skulle kliva på en buss i Saltarö vid 22-tiden på fredagkvällen. När hon knackade på rutan vägrade chauffören att släppa in henne eftersom han var i full färd med att be till Allah.

– Jag blev helt chockad att chauffören lät mig stå ute i mörkret medan han höll bön där inne tillsammans med sina två barn som var i sju- till tioårsåldern säger kvinnan till Samhällsnytt.

Hon uppger att chauffören betedde sig aggressivt mot henne när hon till slut kommit på bussen, eftersom han ansåg att hon hade stört honom. Eftersom hon kände sig otrygg ringde hon till bekanta som kom till platsen och argumenterade med chauffören.

När sällskapet lämnade bussen sprang chauffören efter och påstod att kvinnan och hennes bekanta hade hotat honom, uppger kvinnan för Samhällsnytt. Chaffören ska också ha fotat deras bil och dess registreringsnummer.

Trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) skriver i en kommentar på Facebook att det är "helt uppåt väggarna" om uppgifterna stämmer.

"Att religion, smsande eller någon form av egna fritidssysslor kan misstänkas påverka resenärernas service, trygghet eller säkerhet är något jag vill markera mot", skriver han.

Tamsons uppger vidare att han "har sänt signalen till SL att tillsammans med operatören gå till botten med det inträffade".

"Händelsen kommer att utredas och jag vill även ha ett klargörande kring hur och när man som anställd får utöva religiösa aktiviteter, oavsett det är ombord på fordon eller på annat sätt ute i trafiken."


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0