Alternativ för Sverige

Här hjälper AFS tiggare till Södermalm

Publicerad 9 maj 2018 kl 19.35

Inrikes. På trendiga Södermalm i Stockholm är det tätt mellan vänsterkändisar som Åsa Linderborg, Fredrik Virtanen och Alexandra Pascalidou. Så idag firade partiet AFS den så kallade EU-dagen med att informera EU-migranter om möjligheten att tigga i det rödgröna valdistriktet.

Dela artikeln

Företrädare för Alternativ för Sverige – bland annat partiledaren Gustav Kasselstrand – samlades under onsdagen vid Hötorget i Stockholm.

Där försåg de romska tiggare med information hur man hittar till Nytorget på Södermalm och delade även ut färdigtryckt tiggerimaterial som tiggarna ska kunna använda för att nå fram med sitt budskap till vänsterväljarna i området.

I ett flygblad på rumänska informerar AFS varför tiggarna bör söka sig till Södermalm och ger även en vägbeskrivning för att ta sig dit.

– Vi tipsar bara tiggarna att gå till ett område där de självutnämnda godhetsmänniskorna bor, de som röstar på Fi och MP. Vi informerar om att sex av tio svenskar numera vill förbjuda tiggeriet så det kanske är mer lukrativt att söka sig till ett område där det bor folk som fortfarande säger sig stödja tiggeriet, säger partiledaren Gustav Kasselstrand.

Han uppger att Alternativ för Sverige vill ha ett nationellt förbud mot utländskt tiggeri.

– Tiggeriet är ett störande och förfulande inslag i gatubilden. Med tiggeriet kommer också andra problem, som olagliga bosättningar på privat mark – bosättningar som ofta är att betrakta som sanitära olägenheter, säger Gustav Kasselstrand.

Enligt honom har responsen på aktionen överlag varit positiv på sociala medier.

– Förutom hos vänsterfolket som i vanlig ordning blir rasande av att man påtalar deras hyckleri. De röstar på partier som stödjer tiggeriet men de skulle samtidigt vara de första att protestera om tiggarna började bygga läger på Nytorget.

Om tipset är bra är dock tveksamt. En stor amerikansk studie av åren 2006 till 2012 visade att människor med vänsteråsikter var avsevärt mindre benägna att ge pengar till välgörenhet än konservativa väljare. Vänsterväljare hade däremot inte några problem med att visa givmildhet med andras pengar, vilket konservativa väljare tyckte var mer problematiskt.


Nyheter från förstasidan

Banker börjar stänga AFD:s konton

Tyska partiet hotas av politikernära branschen. Finanssektorn börjar stänga av AFD från sina tjänster efter valsuccén.0 

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.