Vansinneskörningen i Malmö
Ahmad El-Moghrabi smyger iväg från brottsplatsen samtidigt som kvinnan och hennes spädbarn kämpar för sina liv.

Här smiter Ahmad efter vansinnesfärden – lämnar kvinna och barn med dödliga skador

Publicerad 3 augusti 2015 kl 16.36

Inrikes. En svensk mamma och hennes spädbarn fick livshotande skador efter att ha blivit påkörda av en lyxbil med fyra araber på Amiralsgatan i Malmö. Nu åtalas föraren av bilen, den 21-årige bidragstagaren Ahmad El-Moghrabi från Rosengård.

Dela artikeln

Vansinnesfärden ägde rum den 11 februari i år. Polisen hade vinkat in bilen som den 21-årige bidragstagaren körde, en Mercedes av nyare modell, till kontroll – men istället för att stanna körde Ahmad vidare i mycket hög hastighet på den tungt trafikerade Amiralsgatan.

En polisjakt upptogs men fick ett abrupt slut när Ahmad El-Moghrabi kraschade in i ett par parkerade bilar. Detta efter att ha kört mot rött ljus två gånger i rad i en hastighet som polisen uppskattade till över 100 km i timmen.

Tre personer skadades i den omfattande kraschen. Två av dem, en mamma och hennes spädbarn, fick livshotande skador efter att ha blivit inklämda mellan bilarna.

– Jag känner att kvinnan har puls och ser att hon blöder från huvudet. Hennes vänstra ben är totalt söndertrasat och höger arm bruten, berättade en tjänstgörande polis i förhör.

Spädbarnet satt samtidigt fast under bilen.

Föraren och hans tre medpassagerare, varav en var hans lillebror, klarade sig samtidigt med lindriga skador. El-Moghrabi hölls inledningsvis kvar av en polisman, men när polismannen istället valde att rikta uppmärksamheten mot mamman och barnet smet den 21-årige araben iväg i riktning mot Rosengård – något som fångades på bild.

Samtliga fyra som befann sig i bilen greps ursprungligen av polis. Tre av dem är tungt kriminellt belastade invandrare i 20-årsåldern. En är dessutom en ökänd vänsterextremist som bland annat deltagit i "solidaritetsgruppen" "Reclaim Rosengård".

Idag åtalas en av dem, föraren Ahmad El-Moghrabi, för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och grovt avvikande från trafikolycksplats. Eftersom 21-åringen saknade körkort åtalas han dessutom för olovlig körning.

"Brotten är grova då Ahmad El-Moghrabi tagit en medveten risk genom att köra väsentligt fortare än trafikförhållandena medgivit. Han har härigenom gjort sig skyldig till grov oaktsamhet samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. Härjämte har Ahmad El-Moghrabi efter olyckan lämnat platsen och därmed undandragit sig att i mån av förmåga medverka till de åtgärder vartill olyckan skäligen bort föranleda samt utan att underrätta sig om skadornas omfattning och utan att lämna namn och adress", skriver åklagaren.

Huruvida 21-åringen erkänner de brott han anklagas kommer att stå klart först under huvudförhandlingen, uppger hans advokat Anette Rosén till Fria Tider.

Sedan tidigare är Ahmad El-Moghrabi dömd för ett mycket omfattande antal brott, bland annat flera fall av olovlig körning samt rattfylleri. Bland de övriga brottsrubriceringarna märks rån, vapenbrott, narkotikabrott, hemfridsbrott, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Totalt förekommer El-Moghrabi , trots sin ringa ålder, under 16 avsnitt i belastningsregistret. Vid samtliga tillfällen har han dock kommit undan med påfallande humana straff och inte en enda gång har han blivit dömd till fängelse.

Säger nej – på Facebook
Just nu säger Sverige nej till att kriminella invandrare ska få stanna i Sverige. Uppropet har lockat tiotusentals svenskar på den sociala nätverkssajten Facebook.

Nyheter från förstasidan

Här river de tiggarlägret

"Vissa talar, andra agerar." Anordnade "städdag" i ökänt romskt läger i Järfälla kommun.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.