Halvt ton pistolpatroner stulna – kan användas i automatvapen

Publicerad 6 augusti 2020 kl 17.10

Inrikes. Det var pistolpatroner i kaliber 9x19 som stals från en lastbil i Bromölla natten till tisdag. Men jaktammunitionen som fanns i lasten struntade tjuvarna i, uppger Jakt & Jägare.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som det framkom att 52.000 skarpa patroner stulits från en nattparkerad lastbil i Bromölla i Skåne. Men det var inte vilka patroner som helst.

Enligt Jakt & Jägare handlar det om 52.000 patroner i kaliber 9x19.

I lasten fanns även hagelpatroner, men dessa struntade tjuvarna i, vilket enligt tidningen visar vilka preferenser den undre världen har när det gäller att beväpna sig.

Kaliber 9x19 är också den mest användbara ammunition man kan ha. Den fungerar bland annat i militärens och polisens tjänstevapen, i SIG Sauer, Glock och i sådana vapen som ofta smugglas in i Sverige. Likaså fungerar de i automatvapen som Uzi och Heckler & Koch MP5.

– Här har det lagts ned resurser på ny lagstiftning och att plocka bort vapen och handgranater från kriminella. Men här var det bara att snitta upp ett kapell på en lastbil och ta ett halvt ton ammunition som kan gå rakt ut till kriminella, säger Robert Loeffel, presstalesperson för polisområde Blekinge i nordöstra Skåne, till Jakt & Jägare.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Inrikes

HELA LISTAN: Här är alla kriminella klaner i Sverige

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg.. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Blodbad när någon dödade får i Lilla Edet

Kroppen försvunnen.. "Hagen fylld med blod, inälvor och skinn."0 

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0