Drev som dödar

Han näthatades till döds av feminister

Publicerad 1 juli 2014 kl 17.01

Inrikes. 20-årige Lucas Hertzman från Stockholm tog under helgen sitt liv efter att en längre tid ha utsatts för en hatkampanj från Fi:s ungdomsförbund, Unga feminister.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Lucas Hertzman tog i lördags livet av sig efter att han en längre tid trakasserats och näthatats av Fi:s ungdomsförbund.

Lucas var transsexuell och feminist, men i Unga feminister (UF) var han inte välkommen eftersom han var man. Istället engagerade han sig i den konkurrerande feministiska organisationen Queerfeministerna, en organisation som vill förbjuda äktenskap och är motståndare till att det finns två kön, det som med feministiskt språkbruk kallas för "tvåkönssystemet".

Lucas blev därefter under en längre tid utsatt för en smutskastningskampanj och ett hatdrev från framstående feminister inom och knutna till Fi och Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU. Bland annat anklagades han för att vara "transofob" och "äcklig". För en vecka sedan skrev han på Twitter att han inte längre orkade med hatet från UF:s medlemmar.

"Jag orkar inte med hatet från UF:s medlemmar samt andra etablerade feminister. Det är jävligt lätt att hata, men det är svårt att ta emot", skrev han då.

I söndags gick Queerfeministerna ut med ett kort Twittermeddelande där de bekräftade att Lucas gått bort;

"Vår styrelsemedlem @lucashertzman har lämnat vår värld. Vi älskar hen, tackar för allt hen gjort i kampen för HBTQ-rättigheter & feminismen."

Även den feministkritiska organisationen "A voice for men" uppmärksammade under gårdagen att Lucas drivits till att ta sitt liv.

Fria Tider har sökt företrädare för Fi:s ungdomsförbund för en kommentar.


Egentligen är de intoleranta personer som spelar toleranta. Svenskar måste våga stå upp mot "galenskapen" och rasistanklagelserna, enligt tv-profilen.0 Plus

"Svenska kvinnor är bara bra till en sak." Fick PUT efter första våldtäktsförsöket – nu döms han för fler attacker.0 Plus

Kvinnans fräcka attack – mitt på gatan. "En sak att hantera coronaviruset, men i kombination med berikning blir det en helt annan sak."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Stockholms sjukhus överfulla inom en vecka

Interna dokumenten från Region Stockholm. Läkare ska snabbutbildas via nätet för att vårda döende i deras hem.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Mer från Inrikes

Vetenskap

Svenska forskare tar reda på om corona sprids i luften. Tros smitta via aerosoler – små luftburna partiklar.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0