Hånskrattande poliser bröt armen på dement kvinna – jobbar kvar

Scrolla ned för video

Publicerad 27 april 2021 kl 20.56

Utrikes. En 73-årig kvinna som lider av demens blev brutalt gripen av amerikanska poliser som efteråt skrattande diskuterade hur de brutit armen på henne och vridit hennes axel ur led. Men ingen av poliserna har avskedats, rapporterar Denver Post.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Poliserna tycks "fistbumpa" varandra när de tittar på filmen som visar gripandet av 73-åringen.

Karen Garner, 73, besökte i juni förra året en Walmart-butik i Loveland i den amerikanska delstaten Colorado.

Kvinnan, som led av begynnande demens, var i ett förvirrat tillstånd och försökte lämna butiken trots att hon hade med sig varor för 13 dollar som hon inte betalat för.

Personalen kastade ut henne och ringde polisen, som fann henne gående längs en väg i närheten. Poliserna, en man och en kvinna, utsatte henne för ett brutalt gripande. Hon fick efteråt skickas till sjukhuset med bland annat bruten arm och axeln ur led.

Enligt hennes familj förvärrades Karen Garners psykiska tillstånd tydligt efter händelsen och hon har nu fått flytta in på ett boende.

– Varför skadade de mig, frågade hon sina döttrar efter incidenten.

Varning för starka bilder:

Nu har advokaterna som representerar familjen publicerat en videoinspelning från polisstationen efter gripandet. I den syns poliserna skratta och skämta om händelsen medan de tittar på en film från gripandet.

– Är du redo för ploppljudet? frågar polismannen från ingripandet, Austin Hopp, sin kollega i inspelningen.

– Vad var det som ploppade? frågar en annan polis.

– Jag tror att det var hennes axel, svarar Hopp.

Senare i inspelningen hörs Hopp säga:

– Jag kan inte fatta att jag kastade ner en 73-åring på marken.

– Jag älskar det här, uppger han vidare.

Nästan ett år efter händelsen har ingen av de inblandade poliserna avskedats. Den lokala polismyndigheten utredde händelsen, och under den perioden blev Austin Hopp permitterad med bibehållen lön medan hans kvinnliga kollega, Daria Jalali, fick övergå till administrativa arbetsuppgifter.

Distriktsåklagaren tillkännagav förra veckan att man startat en utredning om huruvida poliserna brutit mot lagen. Samtidigt pågår dock en civilrättslig process mot poliserna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.