USA-kravallerna

Här ber tusentals vita om ursäkt för sin hudfärg

Publicerad 3 juni 2020 kl 16.43

Utrikes. En bisarr video från USA visar hur ett stort antal vita människor deltar i en sektliknande tillställning där de lovar att sluta vara rasister.

Gilla artikeln på Facebook

Omfattande raskravaller och plundringar skakar USA efter att den kriminelle afroamerikanen George Floyd dött i samband med ett polisingripande.

I sociala medier sprids otaliga filmer som visar hur svarta mobbar driver runt och attackerar vita människor i amerikanska städer. Andra klipp skildrar hur vita människor på olika sätt desperat försöker visa att de inte är rasister – exempelvis genom att gå ner på knä inför afrikaner.

I Bethesda i Maryland samlades på tisdagen tusentals vita för att be om kollektiv ursäkt till svarta, rapporterar Gateway Pundit. Under den sektliknande tillställningen höll deltagarna upp sina händer i luften medan de mässade om att de tog avstånd från "rasism".

De svor också att göra allt i sin makt för att "utbilda" människor i sin närhet och att "älska sina svarta grannar lika mycket som sina vita grannar".


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Staffanstorp, Jönköping, Strömstad, Vänersborg. Klicka för att se de klankriminella i din hemstad – data från polisens hemliga rapport.0 Plus

Vetenskap

8.400 år gammal hund hittad i Sölvesborg. Tros ha begravts med gravgåvor.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0