Här hotar journalisterna tjejbloggarnas annonsörer

Publicerad 21 november 2012 kl 21.41

Media.Modebloggerskorna Kissie och Paow har den senaste tiden uttryckt sig försiktigt kritiskt om invandringen – något som har väckt stark vrede bland svenska journalister. På tidningen Dagens Media valde man att ringa runt och hota tjejernas annonsörer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var efter att Avpixlat skrivit om att de unga tjejerna bakom Sveriges två största bloggar uttryckt sig politiskt inkorrekt som ilskan började blossa upp rejält på Södermalm.

Den ena av dem, Kissie, uppmärksammade att Sveriges slappa hälsokrav på nyanlända leder till att antalet fall av hiv i Sverige ökar. 19-åriga Paow skrev å sin sidan ett inlägg där hon kritiserade mediernas vinkling i turerna kring sverigedemokraten Eric Almqvist.

Då beslutade sig Dagens Medias reporter Dante Thomsen för att ringa runt till tjejernas annonsörer för att "informera" dem om att de sponsrar sidor som innehåller "rasism".

Av rädsla för att bli uthängda i media tar företagen Comviq och Vattenfall kraftigt avstånd från de unga modebloggerskorna när den 27-årige journalisten ringer upp.

– Jag kände faktiskt inte till det här, men det är så klart jäkligt trist. Särskilt om vi får reaktioner från kunder eller annat håll. Jag blir bara så upprörd, säger Lotta Onajin, marknadschef på en av Paows största annonsörer Comviq till dagensmedia.se, och passar på att bedyra att Comviq är "ett varumärke som hyllar olikhet".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Bolånetagare ska få slippa amortera

Finansinspektionens nya coronadrag.. Ska gälla samtliga nya och befintliga bolånetagare.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Mer från Media

Gammelmedia får 200 coronamiljoner av regeringen

Föreslår en "permanent förstärkning" av mediestödet.. "Att ha en mångfald av medier i hela landet är avgörande för demokratin."0 

Stefan Löfven håller tal till nationen i SVT

Ovanliga åtgärden.. SVT: "Vi har en extraordinär situation i Sverige."0 

Helle Klein: Låt media mörka dödsfallen i Sverige

"Blir lätt ännu mer panikstämning" annars.. Nu vill Aftonbladet-veteranen mörka dödssiffrorna för befolkningen.0 

Vetenskap

Professorn: "Stäng ner samhället nu". Folkhälsomyndighetens strategi fortsätter sågas.0 

Klimatresa med svensk isbrytare ställs in. Rädsla för smittspridning ombord.0 

Kultur

Jonas Gardell fortsätter turnera – pressar ner åhörarna till 499. Stenrike vänsterkomikern får hård kritik för coronadraget.0