Microsoft lägger nu mejl från oss i mappen "Skräppost" på Outlook/Live/Hotmail. Kolla mappen om du väntar på mejl från oss.

Här hotar journalisterna tjejbloggarnas annonsörer

Publicerad 21 november 2012 kl 21.41

Media.Modebloggerskorna Kissie och Paow har den senaste tiden uttryckt sig försiktigt kritiskt om invandringen – något som har väckt stark vrede bland svenska journalister. På tidningen Dagens Media valde man att ringa runt och hota tjejernas annonsörer.

Gilla artikeln på Facebook

Det var efter att Avpixlat skrivit om att de unga tjejerna bakom Sveriges två största bloggar uttryckt sig politiskt inkorrekt som ilskan började blossa upp rejält på Södermalm.

Den ena av dem, Kissie, uppmärksammade att Sveriges slappa hälsokrav på nyanlända leder till att antalet fall av hiv i Sverige ökar. 19-åriga Paow skrev å sin sidan ett inlägg där hon kritiserade mediernas vinkling i turerna kring sverigedemokraten Eric Almqvist.

Då beslutade sig Dagens Medias reporter Dante Thomsen för att ringa runt till tjejernas annonsörer för att "informera" dem om att de sponsrar sidor som innehåller "rasism".

Av rädsla för att bli uthängda i media tar företagen Comviq och Vattenfall kraftigt avstånd från de unga modebloggerskorna när den 27-årige journalisten ringer upp.

– Jag kände faktiskt inte till det här, men det är så klart jäkligt trist. Särskilt om vi får reaktioner från kunder eller annat håll. Jag blir bara så upprörd, säger Lotta Onajin, marknadschef på en av Paows största annonsörer Comviq till dagensmedia.se, och passar på att bedyra att Comviq är "ett varumärke som hyllar olikhet".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Orbán: Mitt folk är min främsta prioritering

Har Helmut Kohl som rättesnöre inom EPP-gruppen. Kommer inte stödja invandringsvurmare som EU:s framtida ledare.0 

Ekonominyheter

Fler än nånsin vill sälja sin bostadsrätt

Antalet begagnade bostadsrätter till salu fortsätter skena.. "Vi har nu ett rekordutbud av bostadsrätter", uppger Hemnets talesperson Staffan Tell.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Jan Tullberg om politikens trilemma. "Alla liberaler är inte komfortabla med att majoriteten ska bestämma."0 

Mer från Media

Studie: SR och SVT fulvinklar åt vänster

Framförallt vinklas invandring och SD.. "I de fall där SVT eller SR fälls i politiska ämnen lutar vinklingen nästan alltid åt det vänsterliberala hållet."0 

Högermänniskor har lägre förtroende för nyhetsmedier

Bland liberaler och vänsteranhängare är förtroendet 88 procent, bland SD:are 51 procent. "Förtroendet för medier sjunker ju längre ut på högerkanten som man har sina partisympatier."0 

Sidor

Vetenskap

Husses stress smittar av sig på hunden. Stressnivåerna hos hundar och deras ägare följer varandra.0 

Familj får 100.000 kronor efter unikt myntfynd på tomten. Skånska familjen fann över 20 mynt som är 300 år gamla.0 Plus

Kultur

Skogsturken-frisbeen till salu. Auktioneras ut på Tradera – av han "som kasta".0 

Lars Vilks skulptur brann upp. "Helt nedbrunnen."0