Våldtäkten på Sheraton
Abdi Hakim Ali, 34, lämnar McDonalds på Vasagatan i Stockholm efter att ha fått sig en utskällning av en upprörd kvinna. Hakim Ali dömdes i december för två osedvanligt hänsynslösa våldtäkter.

Här ingriper Britta, 67, när våldtäktsmannen försöker råna sovande

Publicerad 17 februari 2014 kl 14.17

Inrikes.Den 34-årige somalier som i december dömdes för att ha våldtagit en kvinna till döds i ett parkeringsgarage i Stockholm hade en lång rad andra brott på sin meritlista. På videon ovan syns 34-åringen råna en sovande man på McDonalds – men då ingriper Britta, 67, och skickar ut våldtäktsmannen på gatan.
– Det känns dubbelt så bra nu när vi fått reda på vad han också har gjort, säger Britta till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var när Bengt och hans fru Britta besökte McDonalds på Vasagatan i Stockholm den 24 april förra året som de blev vittne till hur en sovande man plundrades på sina tillhörigheter.

Tillsammans med en kvinna muddrade den då 34-årige somaliern Abdi Hakim Ali den sovande mannen från topp till tå. Bengt beskriver stölden som att Ali och kvinnan ”var över mannen som myror” och snabbt rotade igenom alla hans fickor.

–– Vi tänkte först att de där människorna kanske kan vara farliga. Men sedan tog adrenalinet överhanden. Min hustru for upp och gick bort och stoppade det hela, berättar Bengt, som filmade händelseförloppet med sin mobilkamera.

–– Jag filmade av två anledningar. Först eftersom jag tänkte det var bra att få det på film och sedan därför att om de ser att jag filmar törs de kanske inte göra några konstigheter.

När Britta ingrep och började skälla på tjuvarna försvann kvinnan snabbt ut från McDonalds med en ryggsäck som stått på golvet bredvid den sovande mannen. Hakim Ali blev däremot kvar på platsen.

Bengts film visar hur Hakim Ali får en rejäl utskällning av Britta.

–– Är det dina pengar, frågar hon.

Hakim Ali står då vid den sovande mannen med en sedel i handen.

–– Fy fan vad dåligt. Stick! Dra åt helvete, skitstövel, säger Britta, som rycker mössan av Hakim Ali och sopar till honom med den.

Hakim Ali ger sig motvilligt av ut genom dörren tillsammans med ett antal andra unga män.

–– Var du med också, frågar Britta en av männen.

Under hela händelseförloppet klagar de unga männen på att de blir filmade.

Bengt och Britta berättar att de inte var rädda för att ingripa.

–– Vi tycker att man ska göra rätt för sig och är ganska rättframma, säger Bengt.

–– Det känns dubbelt så bra nu när vi fått reda på vad han också har gjort, säger Britta.

Hon syftar på två våldtäkter som Hakim Ali dömdes för när han ställdes inför rätta i Stockholms tingsrätt i december.

Vid en av våldtäkterna gav sig Hakim Ali på en kvinna i ett parkeringsgarage under Sheraton Hotel på Vasagatan i Stockholm.

En annan våldtäkt riktade sig mot en kraftigt berusad, sovande man på ett natthärbärge i södra Stockholm.

Hakim Ali fick fem års fängelse för stölden på McDonalds, de båda våldtäkterna och ett stort antal andra brott. Trots att somaliern bara har befunnit sig i Sverige sedan 2006 har han hunnit etablera sig under hela 25 avsnitt i belastningsregistret.

När Fria Tider talade med åklagaren i målet i slutet av november hade han trots detta inte framställt något utvisningsyrkande – eftersom han bedömde att det var juridiskt utsiktslöst. Hakim Ali hade varit så länge i Sverige att det inte gick att utvisa honom, uppgav kammaråklagare Daniel Jonsson då.

Men Jonsson gjorde även en politisk reflektion över utvisningsfrågan.

–– Jag förstår inte varför en somalisk kvinna i så fall skulle vara mindre värd än en svensk kvinna i det här sammanhanget. Han kan ju lika väl begå brott där nere om han skulle bli utvisad, så där känner inte jag någon skillnad på människor på det viset, förklarade åklagaren när Fria Tider frågade honom om han inte kände ett ansvar för att försöka få Hakim Ali utvisad.

Vid huvudförhandlingen i Stockholms tingsrätt ändrade sig emellertid Daniel Jonsson och yrkade att den 34-årige våldtäktsmannen skulle utvisas. Tingsrätten biföll yrkandet och utvisade Hakim Ali, som dock är fri att återvända till Sverige om tio år.

Det är ett beslut som Bengt tycker är konstigt.

–– Den här killen ska ju sitta i fängelse i sitt hemland. För honom är det ju som semester att sitta i fängelse här. Skicka hem honom. Och sedan ska han ju aldrig i världshistorien få komma tillbaka, säger han.

Hakim Ali har överklagat domen till Svea hovrätt, som höll huvudförhandling i målet under den gångna veckan. Hovrätten har beslutat att Hakim Ali ska sitta kvar i häkte tills dom meddelas, vilket sker på onsdag den 19 februari.

Bengt och Britta heter egentligen något annat.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utropspriset för Jerzy Sarneckis lyxvilla: 29 miljoner

Dags för miljöombyte för 74-årige vänsterprofilen. "Fantastiska villan" på Lidingö har "svävande trappa" och stor pool.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.