Här mumlar Biden osammanhängande under pressträffen

Publicerad 27 mars 2021 kl 16.12

Utrikes. Frågetecknen hopar sig nu kring Joe Bidens förmåga att leda USA som landets president. Anledningen är den presskonferens han höll i torsdags då endast väl förberedda frågor från särskilt utvalda journalister ställdes, men Biden ändå tappade tråden och började mumla osammanhängande.

Gilla artikeln på Facebook

Torsdagens presskonferens var Joe Bidens första sedan han tillträdde presidentposten i januari i år. Biden har kritiserats för att vänta så pass länge, mer än två månader, med att möta pressen.

Pressträffen var välregisserad, med i förväg förberedda frågor från särskilt utvalda journalister. Exempelvis tilläts inte Vita huset-korrespondenten Peter Doocy från Fox News, USA:s överlägset största tv-nyhetsnätverk, ställa frågor till presidenten.

Trots det imponerar inte Bidens framträdande. I synnerhet inte på kritikerna. Flera av de påståenden Biden gjorde under pressträffen ifrågasätts, bland annat sådana som handlade om hur han tänkt hantera den ökande illegala invandringen från Latinamerika.

– Jag borde vara smickrad av att folk kommer hit för att jag är den schyssta killen. Det är därför det händer. De vet att jag är en anständig person, svarade han bland annat.

Biden påstod även att hans företrädare, Donald Trump, lät barn svälta ihjäl vid gränsen, något han själv inte tänker göra, menar han.

Vid flera tillfällen gav Biden förvirrande svar på journalisternas ovanligt snälla frågor. Som när han hävdade att han själv kom till senaten för 120 år sedan.

Mumlade osammanhängande
Under presskonferensen talade Joe Biden bland annat om hur han tänkt få igenom sin politik i senaten, där Demokraterna för närvarande endast har 48 av 100 mandat. Republikanerna har 50 mandat medan två av ledamöterna är oberoende.

Under sin utläggning började Biden plötsligt mumla osammanhängande i omkring en minut.

– Vi är redo att få mycket gjort, utbrast han till slut.

USA:s förre president Donald Trump, som intresserat följde presskonferensen, är kritisk till spektaklet.

– Det var konstiga frågor och de ställdes på ett vädligt intressant sätt. Det var mjuka bollar, det är en helt annan värld, säger han.

– De matade honom med enkla frågor och ingen fick ställa svåra frågor.

Enligt Fox News-profilen Tucker Carlson uppträdde Joe Biden förvirrat redan innan pressträffen. En Vita huset-journalist ska enligt Carlson ha fått syn på Biden innan han mötte medierna och frågat om han var redo för sin första pressträff.

– Vilken pressträff? blev Joe Bidens svar.


Ekonominyheter

"Går inte att reglera". Nu blir transaktioner med kryptovaluta förbjudet i landet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.