Heilande ministern
Ida Karkiainen (S).

Heilande S-minister i blåsväder

Publicerad 7 december 2021 kl 05.57

Inrikes. Nyheter Idag har publicerat ett fotografi som visar när Sveriges nya civilminister Ida Karkiainen (S) gör en så kallad Hitlerhälsning. Ministern själv nekar inte till att ha gjort gesten.

Dela artikeln

– Jag är helt säker, jag har inga lik i garderoben, sade Ida Karkiainen till Aftonbladet när det stod klart att hon skulle bli civilminister i Magdalena Anderssons nya S-regering.

Nu avslöjar Nyheter Idag att Karkiainen gjorde en Hitlerhälsning till vit makt-musik på en privat fest i mitten på 2000-talet. Något som fångades på bild.

Enligt uppgifter till tidningen brukade Ida Karkiainen och hennes pojkvän på den tiden ha vit makt-fester i sin lägenhet i Haparanda. En källa uppger att "det heilades och skreks sieg heil från deras balkong" tidigt på morgonen.

– Hon tänker bara på karriären. Jag tror hon skulle kunna vara med i vilket parti som helst, bara hon kan göra karriär. Det är förbannat hycklande att säga sådär till Aftonbladet när väldigt många i Haparanda känner till hennes bakgrund, uppger en källa för Nyheter Idag apropå Karkiainens påstående att hon inte har några "lik i garderoben".

Till SVT Nyheter Norrbotten säger S-ministern att hon inte har något minne av att hon ska ha gjort en Hitler-hälsning.

– Om det är så att jag har gjort det, så är det ett försök att ironisera över den typen av ideologier, säger hon.

Hon hävdar dock att hon aldrig rört sig i vit makt-miljöer.

– Det kan ha spelats Ultima Thule och den typen av musik i de sammanhangen, men i så fall har jag gått och stängt av den och sagt att det inte är okej. Ungdomar lyssnade på Ultima Thule på 90-talet, det var inget ovanligt, säger Ida Karkiainen till SVT.

– Jag har alltid varit trygg med mina åsikter och att stå upp för alla människors lika värde, fortsätter hon.


Nyheter från förstasidan

Staten tar över pendeltågen i Stockholm efter kaos

Nödavtal med SJ träder i kraft imorgon. "Successivt kommer resenärerna att märka förbättringar".0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Inrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur