Humorduos guldfynd kan kopplas till 90-talssvindel

Publicerad 27 mars 2024 kl 07.36

Ekonomi. Den guldgömma som hittades i en nyinköpt fastighet tillhörande humorduon från JLC kan ha koppling till en ekobrottshärva på 90-talet, då hundratals småsparare förlorade sina pengar. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

Dela artikeln

Youtubeprofilerna Carl Déman och Lucas Simonsson från humorgruppen JLC startade i somras ett nytt företag i syfte att förvalta fastigheter.

De köpte kort senare ett hus i Mölndal. I samband med renoveringen gjorde hantverkarna ett häpnadsväckande fynd – en gömma med tio kilo guld och fem kilo platina värt cirka elva miljoner kronor.

Frågorna har sedan hopats – varifrån kommer guldet och vem har rätt till det?

Nu kan svaret ha kommit på åtminstone den första frågan.

Enligt GP tycks det finnas en länk tillbaka till en ekobrottshärva på 1990-talet där många småsparare blev av med sina pengar.

I lådorna där guld- och platinatackorna hittades fanns en företagsstämpel från Tammstorp AB. Detta bolag började för över 30 år sedan erbjuda privatpersoner investeringsmöjligheter i bland annat en råvarufond, efter att ha bytt ägare. Men istället för att använda investerade pengar för att generera avkastning använde bolaget dem för att täcka sina egna förluster.

När bolaget slutligen gick i konkurs försvann över 60 kilo guld.

Över 30 personer har genom åren varit folkbokförda i den aktuella fastigheten, enligt Carl Déman och Lucas Simonsson.


Nyheter från förstasidan

Alla poliser i yttre tjänst får elchockvapen

Införs nu i hela landet. Uppges minska polisers stress i hotfulla situationer.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.