Muslimer samlades utanför riksdagen: "Vi måste göra muslimer av dem allihop"

Publicerad 13 oktober 2016 kl 21.00
Av Mattias Albinsson

Politik. Hundratals radikala muslimer samlades under onsdagen på Mynttorget i centrala Stockholm för att bland annat hylla Irans tidigare diktator Ruhollah Khomeini.
– Vi måste göra muslimer av dem allihop! skrek en afghansk man.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den moderate riksdagsmannen Hanif Bali som på Facebook uppmärksammar onsdagens demonstration precis utanför hans egen arbetsplats.

"Idag var det riktigt mycket oväsen utanför riksdagen - böner utropades och folk skanderade. När jag tittar ut trodde jag först att jag såg scener från Tehrans gator", inleder Bali sitt inlägg.

Bakom demonstrationen stod Imam Ali Islamic Center i Järfälla utanför Stockholm, en shia­muslimsk moské som uppmärksammats medialt för att ha bjudit in islamistiska så kallade "hatpredikanter" som uppmanar till mord på homosexuella.

Den moderate riksdagsmannen tog med sig mobiltelefonen och gick ut bland muslimerna på torget som ligger strategiskt mellan Stockholms slott och riksdagshuset. Han skriver att det tog mindre än två minuter innan någon skanderade "vi älskar Imam Khomeini".

Ruhollah Khomeini var Irans diktator, eller "högste politiske och andlige ledare", från 1979 fram till sin död 1989. Han var en av nyckelpersonerna i den islamistiska revolution där landet omvandlades från en någorlunda sekulär muslimsk stat till den islamiststat landet är idag.

Bali berättar också att många av dem som samlades på torget var så kallade ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan. "Moskéerna suger upp dem i rasande takt, enligt samma modell som moskéerna gjorde innan revolutionen i Iran på 70-talet", konstaterar han.

– Må Allah öka vårt antal. Vi måste göra muslimer av dem allihop! ropade ett av flyktingbarnen på sitt hemspråk dari.

Hainf Bali anser att det snabbt växande antalet radikala muslimer utgör ett hot mot Sverige. "Det som är tragiskt är hur det inte var en enda journalist på plats för att granska den oerhörda makt­demonstrationen av lojala islamistiska femte­kolonnare utanför Sveriges riksdag", skriver han.

Han skriver också att moskéerna utnyttjar okunniga ungdomar för att föra ut islamistiska budskap.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Asylkaoset

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Utlandsadoptioner har fallit med 85 procent

Slappare krav för statlig befruktning en av förklaringarna. Singelkvinnor med BMI på upp till 35 kan numera få vårdens hjälp att skaffa barn.0 

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.