Papperslösa flyktingar

Ofredade tonårsflickor sexuellt på skola i Kalmar – döms till böter

Publicerad 14 maj 2016 kl 17.59
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Kalmar tingsrätt dömde i onsdags en snart 20-årig asylsökare till 4.000 kronor i böter för att ha sexofredat två tonårsflickor på en skola.
– Jag fick sån panik, berättar en av flickorna i polisförhör.

Gilla artikeln på Facebook

Det sexuella ofredandet inträffar på Västra Funkaboskolan i Kalmar den 20 september förra året. Mannen söker upp två unga flickor på skolgården, 13 och 14 år gamla, och börjar prata med dem om sex och frågar om de har pojkvän.

– Vi sade båda nej, berättar den ena av flickorna i polisförhör.

– Då började han prata med min kompis: "Vad skulle du ha gjort om jag frågade dig om vi kunde bli ihop?". Och då sa hon det som jag hade sagt; nej.

Men den unge asylsökaren ger sig inte, han blir allt mer närgången mot de båda flickorna. Enligt domstolen struntar han i att flickorna försöker streta emot och säger nej, han kramar dem, kysser den ena av dem på munnen och halsen och tafsar på den andra flickans bröst. Han tar även tag runt halsen på den ena av flickorna.

– Jag gillar inte när folk tar på mig så, berättar en av flickorna för polisen.

– Jag fick sån panik.

Flickorna lyckas ta sig bort från den påstridige invandraren och ringa sina mammor. När han försöker följa efter dem knuffar de bort honom.

Frivården tror inte att den dömde mannen kommer sexofreda fler tonårsflickor.

– Det är en kille som har tagit på oss och vi känner oss inte så bekväma, säger en av flickorna i telefonsamtalet med sin mamma.

Papperslös flykting
Den sexofredande mannen har sökt asyl i Sverige men fått avslag på sin asylansökan. Han har trots det stannat kvar i Sverige illegalt som så kallad "papperslös flykting".

"Hans ärende om asyl har prövats i alla instanser", står det att läsa i domen. 19-åringen har överklagat det definitiva utvisningsbeslutet till Europadomstolen för mänskliga rättigheter som beslutat om så kallad inhibition av utvisningen.

I onsdags dömdes den papperslöse flyktingen till 80 dagsböter à 50 kronor för sexuellt ofredande. Sammanlagt ska han alltså betala 4.000 kronor för att ha sexofredat de båda minderåriga flickorna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Brev till kultursidan. Omöjligt att förstå Sveriges nedgång utan att förstå ägandet, skriver Johan Alltman.0 

Vetenskap

Google-visselblåsaren: "En orwellsk mardröm till censurmaskin". Zachary Vorhies om tiden hos IT-jätten och efterspelet.0 

Kineserna kan ha tagit emot "meddelande från utomjordingar". Radiosignaler från galax tre miljarder ljusår bort.0 Plus

Kultur

Vänsterextremist åtalad för attack mot Dan Park. Hällde milkshake över gatukonstnären under AFS-möte.0 

Sabaton i allvarlig bilolycka. "Vi är glada över att vara vid liv."0