Asylkaoset

Ilska när invandrarna kastar avföring och misshandlar européer i Österrike

Publicerad 6 september 2015 kl 01.48

Utrikes. På den sociala nätverkssajten Facebook kokar vreden efter att invandrare som anlänt med buss till Österrike roat sig med att kasta avföring och misshandla européer vid den italienska gränsen, skriver polsk media.

Gilla artikeln på Facebook

En känd polsk resebloggare och författare, Kamil Bulonis, befann sig under lördagen på en buss mellan Österrike och Italien där flera invandrare från arabvärlden också befann sig. Han beskriver scenerna vid gränsen som fullskaligt kaos.

"Busspassagerare blev överfallna, flyktingarna slängde avföring på bussen, spottade på bussen, slog på fönsterrutor, försökte välta bussen. En italiensk äldre kvinnlig bilförare blev utdragen genom fönstret och pöbeln försökte köra iväg med bilen. På en fransk turistbuss öppnade pöbeln bagageluckan drog ut allt bagage och stal allt som de ville ha. Det tog österrikiska polisen flera timmar att mota tillbaka pöbeln tillbaka till Italiens gräns", skriver Bulonis på Facebook sent på fredagskvällen.

Redan efter två timmar hade inlägget delats av 16.000 personer och den polska nyhetsportalen Niezalezna, som journalister från ett flertal olika polska tidningar arbetar med, uppmärksammade Bulonis upplevelser.

"Hur ska det gå att assimilera dessa vildar i Tyskland? Det kändes för ett ögonblick som att befinna sig i krig… jag tycker synd om dessa människor, men om de når Polen tror jag inte för ett ögonblick att de kommer att få någon förståelse från oss. Skit kastades på oss, dörren repades, man spottade på fönstren. I vilket syfte?" frågar sig Kamil Bulonis i sitt Facebook-inlägg.

Han fortsätter med att konstatera att han är glad över att vara polack och inte tysk, eftersom Tyskland och inte Polen är invandrarnas slutdestination. Polen har å sin sida tackat nej till att ta emot stora mängder invandrare från arabvärlden genom EU:s nya kvotsystem.

"Vi polacker är helt enkelt inte redo att acceptera dessa människor – varken kulturellt eller ekonomiskt. Jag vet inte om någon är det", skriver Bulonis.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

S-politiker gripen för våldtäkt

Anhölls på fredagen. Brottet ska ha riktats mot en kvinna politikern är bekant med.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Jämförs med zombieapokalyps. Överallt står nedgångna människor fastfrusna i groteska ställningar.0 Plus

Kultur

Här är Abbas första nya låtar. Första nysläppet på 40 år.0 

John Cleese i PK-kritisk tv-serie. 81-årige komikern undersöker "woke"-kulturen.0