Israel bombade julfirande Damaskus – igen

Publicerad 23 december 2019 kl 20.24

Utrikes. I vad som ser ut att bli något av en jultradition bombade Israel även i år den syriska huvudstaden Damaskus medan invånarna firade den kristna högtiden.

Gilla artikeln på Facebook

För andra året i rad kunde i helgen tusentals samlas på gatorna i Damaskus för att fira jul – utan att behöva bekymra sig för IS och andra jihadistgrupper.

Men på söndagen bröts julfriden av att Israel angrep den syriska huvudstaden med robotar, rapporterar Haaretz med hänvisning till den syriska nyhetsbyrån Sana.

Enligt Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet dödades tre personer, varav ingen syrisk medborgare, i attacken i utkanten av staden. Sana uppger att Syrien lyckades skjuta ner en av robotarna.

Även förra året valde Israel att attackera Syriens huvudstad i samband med julfirandet. Då var det första gången på många år som de kristna i staden vågade sig ut på gatorna för att fira jul i en stad som länge hade terroriserats av islamistiska grupperingar som i många fall varit understödda av västvärlden och/eller Israel.


Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0