Alternativ för Sverige
Jeff Ahl tänker inte ta någon sida i konflikten.

Israelbråk kring AFS

Publicerad 21 juni 2018 kl 10.30

Inrikes. Stefan Torssell, skribent på Nya tider, kräver nu att Alternativ för Sverige blir ett proisraeliskt parti. Annars har det ingen chans att komma in i riksdagen, menar han.

Gilla artikeln på Facebook

Tre månader efter bildandet av Alternativ för Sverige höjs nu röster för att partiet ska ställa sig på Israels sida i den så kallade Palestinakonflikten.

Det är Nya tider-skribenten Stefan Torssell som vill veta var partiet står i frågan.

"Ett oklart eller ofullständigt svar betraktar jag som att Afs intar en Israelfientlig hållning och därmed är beredd att dra med sig den nationella rörelsen ut i nazismens ödsliga tassemarker", skriver han i en långdragen artikel på Samhällsnytt.

Torssell påpekar att Sverigedemokraterna är det mest "pro-judiska partiet" av alla partier i riksdagen, vilket enligt honom har varit ett "genialt" drag. Detta eftersom SD på så sätt har sluppit angrepp om "antisemitism".

2011 skrev Gustav Kasselstrand och William Hahne, som nu leder Alternativ för Sverige men som då drev Sverigedemokratisk Ungdom, en debattartikel i Aftonbladet som förespråkar en tvåstatslösning mellan Israel och Palestina.

"Ett erkännande av en palestinsk stat skulle sätta press på Israel att följa internationell rätt och upphöra med såväl handelsblockaden som koloniseringen", skrev de båda då.

Tvåstatslösningen grundar sig på internationell rätt, men enligt Torssell är det helt fel att stödja en sådan lösning.

"Innan jag fortsätter kan det vara bra för läsarna att känna till min ståndpunkt. Jag försvarar det judiska folkets rätt till sitt eget land och det judiska folkets rätt att själva forma sin framtid. Jag är emot en tvåstatslösning för Israel", skriver han.

Torssell tycks mena att en proisraelisk hållning, och ett nej till en tvåstatslösning, är en förutsättning för att komma in i riksdagen.

"Minsta tvekan från Afs på den punkten gör att jag bedömer att partiet för alltid kommer att vara dömt att stå utanför riksdagen", säger han.

Alternativ för Sverige intar nu en betydligt mer opartisk ställning än vad Kasseltrand och Hahne gjorde 2011. Väl medvetna om känsligheten i frågan, som blivit någon av en vattendelare mellan så kallade nationella och Sverigevänner, svarar de att man inte tänker ta sida i konflikten, eftersom den enligt dem inte har någonting med Sverige att göra.

Sverige har egna problem att lösa, menar man.

"Vad palestinier och israeler har för otalt med varandra är fullkomligt oviktigt och kommer aldrig vara en fråga som Alternativ för Sverige tar ställning i. Vi har ett land att rädda, nämligen vårt eget. Torssell får däremot gärna förklara varför Israel är viktigare än Sverige. Sveriges framtid är för oss det enda som betyder något – delar av vårt land står bokstavligen i brand. Svenskarna är vårt folk och svenska politikers uppdrag är att kämpa för sitt folks intressen – ingen annans!", skriver riksdagsledamoten Jeff Ahl i en replik på Samhällsnytt.

I skrivande stund har Stefan Torssell inte besvarat Ahls fråga.


Nyheter från förstasidan

Lamotte bjuder in Aschberg till invandrargetto

Bråket mellan profilerna fortsätter. "Vore bra om du följde med och fick se med egna ögon vad som pågår i Sverige."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0