Alejandro Mayorkas är veteran från organisationen Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS), som verkar för ökad tredje världen-invandring.

Ja till riksrätt mot USA-minister ansvarig för rekordinvandring

Publicerad 14 februari 2024 kl 07.03

Utrikes. Representanthuset i USA har röstat för att att ställa USA:s inrikessäkerhetsminister Alejandro Mayorkas inför riksrätt.

Dela artikeln

Under Alejandro Mayorkas tid på posten har den illegala invandringen till USA nått den högsta nivån någonsin, och hundratusentals invandrare forsar varje månad över gränsen mot Mexiko.

Republikanerna anklagar ministern för att "medvetet och systematiskt" ha underlåtit att säkra landets gränser.

Alejandro Mayorkas har tidigare bemött kritik genom att hänvisa till att släktingar till honom dog i Förintelsen. Innan han blev minister satt han i styrelsen för Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS), en organisation som arbetar för ökad tredje världen-invandring till USA.

Det republikanskt dominerade representanthuset röstade för ett riksrättsförfarande Alejandro Mayorkas med en rösts marginal – 214–213. Det är första gången på nästan 150 år som en sådan process inleds mot en sittande minister. Mayorkas väntas dock frias i senaten, där Demokraterna har majoritet.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.