EU-valet 2019

Jimmie Åkesson till Löfven: "Sluta hyckla" – Socialdemokraterna sprider mer extremism än någon annan

Publicerad 4 maj 2019 kl 16.28

Inrikes. Statsminister Stefan Löfven borde "sluta hyckla" och inse att det är hans eget parti, Socialdemokraterna, som spridit mer extremism än någon annan. Det var SD-ledaren Jimmie Åkessons budskap under vårtalet i Stockholm på lördagen.

Gilla artikeln på Facebook

Under lördagen höll Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson sitt årliga vårtal på Långholmen i Stockholm.

Där riktade han sig särskilt mot Stefan Löfven, som i sitt första maj-tal tidigare i veckan försökte sammankoppla konservatism och nationalism med nazism och förintelsen.

– Nu har han stämplat också Kristdemokraterna och Moderaterna som högerextrema partier, sade Åkesson.

I sitt första maj-tal förklarade Löfven bland annat att "högerextrema behöver motståndare, inte kopior", riktat mot KD-ledaren Ebba Busch Thor och M-ledaren Ulf Kristersson.

Den socialdemokratiske partiledaren påstod också att förintelseöverlevare kommer till honom för att varna om att det som hände i Tyskland på 1930-talet är på väg att hända igen. Därför har statsministern "lovat" att stoppa den så kallade högerextremismen.

– Det är vackra ord, sade Jimmie Åkesson på lördagen. Men i samma stund som Stefan Löfven sade detta så marscherade Socialdemokraterna i Malmö under parollen "krossa sionismen". Det är nästan skrupelfritt sällan skådat hyckleri.

– Min uppmaning till Stefan Löfven är: Sluta hyckla. Därför inget annat parti har i samma utsträckning som Socialdemokraterna banat väg för allsköns extremism i vårt land. Ni kröp för nazisterna, ni kröp och kryper fortfarande för kommunismen, och ni kryper för islamisterna. Sluta upp med hyckleriet, sopa framför egen port!


Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Mikrorobotar kan bilda eget ben. Svenska och japanska forskarnas uppfinning.0 

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0