Våldet i Upplands Bro

Johnny och Simone vaknade av explosioner och brandrök i natt – "De ska göra kaos"

Publicerad 27 maj 2020 kl 14.10

Inrikes. Johnny Bergman och hans fru Simone French i Kungsängen vaknade natten till idag av bilbränder och explosioner. Enligt uppgifter från flera håll är nattens bränder och bombhotet mot kommunen idag en hämnd för ett polisingripande mot ett ungdomsgäng tidigare i veckan.
– De ska göra kaos, säger Johnny till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Ett flertal bilar brann på olika platser i Upplands-Bros kommun natten till idag. Två av dem som vaknade av bilbränder var Johnny Bergman och hans fru Simone French i Kungsängen.

– Jag vaknade vid tretiden. Vi sov med fönstret öppet eftersom det var så varmt igår, så vaknade jag av att jag kände röklukt och tyckte det var konstigt. Det var inte vanlig brandrök, utan en mer kemisk form, berättar Johnny för Fria Tider.

– Sedan kom en ganska hög explosion. Då fattade jag direkt att det var en bil som brann och när jag tittade ut såg jag en rökpelare.

Johnny sprang ut till parkeringen och såg två bilar som stod i lågor. Han larmade brandkåren, men det dröjde ett tag innan den kom och han ringde därför 112 igen.

– Efter tjugo minuter kom brandkåren. Jag tyckte det var så konstigt att det tog sådan tid innan de kom. Sedan förstod jag varför, de hade fullt upp.

"De ska göra kaos"
I måndags gjorde polisen ett tillslag mot ett garage i centrala Upplands-Bro där ett flertal så kallade crossmotorcyklar stod parkerade. Motorcyklarna togs i beslag då de misstänktes vara stulna.

"Vi kopplar dessa fordon till den problematik som finns i området med ungdomar/unga vuxna som far fram på främst crossmotorcyklar på ett både hänsynslöst och omdömeslöst sätt", skrev polisen i Upplands-Bro på Facebook.

Johnny tror att det finns ett samband mellan tillslaget och nattens och morgonens händelser med bilbränder och bombhot.

– Jag tror att det kan kopplas ihop med raiden som polisen gjorde mot den här ungdomsligan som körde runt med crossmotorcyklar, säger han.

– De har säkert fått för sig att de ska göra kaos i Kungsängen.

Uppgifterna om att bränderna och bombhotet kopplas till tillslaget kommer från fler håll och förekommer även bland poliser i yttre tjänst. På Stockholmspolisens pressavdelning i city vill de dock inte kommentera om de misstänker att det finns ett sådant samband.

– Som det ser ut nu är det vi kommunicerat på vår hemsida som gäller. Jag har ingen kommentar till det som du hänvisar till, säger polisens presstalesman Mats Eriksson till Fria Tider.

Polisen säger däremot att de avspärrningar som gjordes i centrala Bro med anledning av ett bombhot under morgonen hävts. Den misstänkta väskan visade sig inte innehålla någon bomb.

Kommer hålla vakt
Johnny pratade inatt med de två bilägare som fick sina bilar uppbrända. Han befarar att fler kommer drabbas av bilbränder de kommande nätterna och är rädd att få sin egen bil förstörd.

– De här bränderna brukar ju vara några nätter i rad, så det kommer säkert hända inatt igen, säger han.

– Jag tänker hålla mig vaken och gå ut och runt och kolla lite. Man vill inte att den egna bilen ska börja brinna, säger Johhny Bergman.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.