Barnvåldtäkterna i Storbritannien

Journalist: "Jag kallades lögnare och rasist"

Publicerad 27 augusti 2014 kl 15.54

Utrikes. Den brittiska journalisten Sue Reid anklagades för att vara en lögnare och rasist när hon undersökte den muslimska våldtäktshärvan i Rotherham, Storbritannien.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Blev kebab. 14-åriga Charlene Downes försvann 2003. Polisen misstänker att hon våldtogs, mördades och att hennes kropp maldes ned - och såldes som kebab.

© Polisen pressbild

Ber om ursäkt. South Yorkshires polischef Jason Harwin har bett om ursäkt för polisens oförmåga att sätta stopp för övergreppen.

"I början anklagades jag av vissa för att hitta på historierna som, i själva verket, berättats för mig av föräldrarna och de utsatta flickorna själva. Jag stämplades även som rasist", skriver Reid i en artikel för den konservativa tidningen Daily Mail idag.

"Anledningen? Jag hade vågat nämna den obekväma sanningen om detta avskyvärda beteende: de flesta av offren var vita eller av blandad härkomst, medan förövarna alltför ofta kom från Storbritanniens sydasiatiska befolkningsgrupper", fortsätter hon artikeln.

Sue Reid var, vid sidan av inte minst Andrew Norfolk på The Times, en av de grävande journalister vars arbete ledde fram till att härvan kunde avslöjas. Härvan nådde igår en ny kulmen i samband med att en chockerande rapport släpptes som avslöjar att sammanlagt minst 1.400 barn utsattes för övergrepp av ett nätverk av sexualförbrytare som uteslutande bestod av muslimer. Flera av barnen misshandlades, våldtogs och såldes som sexslavar medan myndigheterna lät bli att ingripa av rädsla för att stämplas som rasister.

Sue Reid berättade för Fria Tider i september 2012 att hon särskilt engagerade sig i ett fall med en 15-årig flicka som systematiskt våldtogs och såldes som sexslav. När flickans pappa kontaktade polisen och de sociala myndigheterna lät de bli att ingripa av rädsla för att stämplas som rasister, istället fick pappan veta att hans dotter gjort ett "livsstils"val som prostituerat sig.

– Jag har dokumentation. Och jag har besökt och pratat med pappan och den utsatta dottern, berättade Reid för Fria Tider hösten 2012 i samband med att hennes avslöjande artiklar publicerades.

Då var härvans omfattning än så länge okänd. När rapporten kom igår, som avslöjade att minst 1.400 flickor utsatts för den muslimska våldtäktsligan, slog omfattningen av den ned som en bomb bland den brittiska allmänheten.

Polischefen i South Yorkshire, Jason Harwin, bad igår om ursäkt i TV för att polisen inte lyckats sätta stopp för övergreppen.

– Vi misslyckades, uppenbarligen. Vi svek unga människor. Och å South Yorkshires polisdistrikts vägnar vill jag oreserverat be om ursäkt, inte bara till offren, utan även till deras familjer, sade han till BBC.

Därefter förklarade han att man förbättrat polisens arbete de senaste 16 åren, då de första övergreppen ska ha inträffat. En förklaring som BBC:s journalist inte köpte.

– Men det här höll ju på ända fram till 2012, det är mycket mer nyligen, är det inte?

Den pressade polischefen kunde inte svara på frågan, utan upprepade att polisen kontinuerligt förbättrar sitt arbete.

Sedan rapporten offentliggjordes igår har kommunalrådet i Rotherham, Roger Stone, meddelat att han avgår som en konsekvens av uppgifterna som kommit fram. Det har sedan igår även höjts krav om att fler borde avgå eller bestraffas för att de inte försökt ingripa mot övergreppen i tid.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Polen vägrar lämna ut kristen familj som flytt Sverige

Döttrarna tvångsplacerades i muslimskt familjehem. Sverige har kränkt Denis Lisovs mänskliga rättigheter, enligt polsk domstol.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.