Barnvåldtäkterna i Storbritannien
Några av de män som dömts för att ha våldtagit flickor i Rotherham.

Varnade för barnvåldtäkter – skickades på mångfaldskurs

Publicerad 2 september 2014 kl 19.59

Inrikes. En utredare som tidigt varnade för de pedofila våldtäkterna i Rotherham belades med munkavle och skickades till en "mångfaldskurs" för omskolning, rapporterar The Telegraph.

Gilla artikeln på Facebook

Storbritannien har den senaste veckan skakats av uppgifterna om att minst 1.400 unga flickor i staden Rotherham utsatts för systematiska sexuella övergrepp av pakistanska pedofilligor, som medvetet riktat in sig på "vita flickor".

En offentlig rapport beskriver hur övergreppen kunde fortsätta mellan åren 1997 och 2013 eftersom kommunen inte ville anklagas för rasism. Den ger också exempel på de bestialiska övergreppen. Minderåriga flickor dränktes med bensin för att avskräcka dem från att berätta om att de nyss blivit våldtagna. En 12-årig flicka tvingades titta på medan hennes syster gruppvåldtogs av medelålders muslimska män.

Nu visar det sig att en utredare från det brittiska inrikesministeriet redan 2001 slog larm om de systematiska övergreppen. I sin rapport identifierade hon 270 offer och nämnde att förövarna var muslimska invandrargäng.

Det skulle hon inte ha gjort. Kommunstyrelsen i Rotherham gjorde allt för att mörklägga rapporten, som slutligen aldrig publicerades. De försökte också få utredaren sparkad när hon vägrade att censurera rapporten.

Utredaren varnades och fick strikta instruktioner om att "aldrig någonsin" igen nämna att gärningsmännen var invandrare.

– Den andra reaktionen var att jag bokades in på en två dagar långt etnicitets- och mångfaldskurs för att höja min medvetenhet om etniska frågor, berättar kvinnan enligt Daily Telegraph.

En av flickorna som utsattes har berättat om hur en av männen som våldtagit henne hotat med att "spela raskortet" ifall hon skulle gå till polisen.

Brittisk media har de senaste dagarna rapporterat om att övergreppen i Rotherham kan ha varit toppen på ett isberg av liknande härvor med muslimska pedofilgäng som riktar in sig på vita flickor i andra delar av landet. Snarlika fall utreds redan i Leeds, Keighley, Calderdale och skotska Glasgow.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

"Rasistisk attack" väcker starka känslor. Kvinnan fick näs- och kindbenen brutna av männens oprovocerade våld.0 Plus

Vansinneskörningen i Malmö

Körde sin Mercedes rakt in i parkerade bilar under vansinnesfärd. Mammans ben var "söndertrasat" när den 21-årige bidragstagaren valde att avvika i riktning mot Rosengård.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen: Rätt att stänga ner Trump

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) stödjer Twitters agerande. Ingen rättighet att kunna sprida sina åsikter, enligt statsrådet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.