Niklas Orrenius och Annika Hamrud har upprepade gånger jagat den före detta DN-kollegan "Julia Caesar" i hennes hem eftersom hon öppet kritiserat den höga invandringen till Sverige.

Julia Caesar: Alternativ media är på väg att ta över

Publicerad 2 september 2015 kl 17.37

Media. Kvinnan som under 22 år arbetade som journalist på Dagens Nyheter jagas nu av sin före detta arbetsgivare och hängs ut i Expressen – DN:s systertidning i Bonnierkoncernen. I denna exklusiva intervju med Fria Tider berättar Julia Caesar om mediernas stora skräck för nya konkurrenter.
– Jag tror att Sverige och svensk media är inne i ett skede där maktbalansen är på väg att tippa över från gammelmedia till alternativ media, säger hon.

Gilla artikeln på Facebook

Hon kallar sig Julia Caesar och är en 70-årig, numera pensionerad, DN-veteran som hamnat i mediefokus de senaste dagarna efter att upprepade gånger ha jagats i sitt hem av DN-journalisten Niklas Orrenius och den frilansande journalisten Annika Hamrud.

För Fria Tider berättar hon att hon är trött efter den senaste veckans och de senaste dygnens påfrestningar, inte minst sedan det senaste ovälkomna hembesöket förra måndagen då Niklas Orrenius återigen dök upp utanför hennes hem.

– Jag upplever de här fyra hembesöken som trakasserier på ett väldigt starkt sätt, det är det som varken Niklas Orrenius eller Annika Hamrud verkar kunna förstå, säger hon och frågar sig retoriskt:

– Det i sin tur gör mig väldigt förvånad, hur är man utrustad som människa om man inte kan sätta sig in i och förstå hur en människa upplever det här agerandet? Vad är det som fattas i verklighetsuppfattningen om man inte förstår det?

DN vill tysta henne
Under onsdagen beslutade sig DN:s systertidning Expressen för att hänga ut den 70-åriga före detta DN-journalisten med namn och bild i tidningen. Det var något som Julia Caesar redan innan uthängningen misstänkte var hennes före detta arbetsgivares plan med de ovälkomna hembesöken i syfte att skrämma henne till tystnad.

– Jag misstänkte att de väldigt gärna ville hänga ut min identitet. Alltså mitt rätta namn, säger hon.

– Jag misstänker att man försöker tysta mig. Jag har tydligen blivit väldigt obekväm och ses som någon form av hot. Varför förstår inte jag, för jag gör ingenting annat än att använda mig av min lagliga yttrandefrihet.

Kan det vara ett sätt att statuera exempel på?
– Att skrämma andra som är aktiva i bloggvärlden? Ja, det kan det säkert vara.

Eller nuvarande journalister som är kritiska så att inte de yttrar något kritiskt?
– Ja, men de har så starka inbyggda försvarsmekanismer och stark grupplojalitet ändå, så jag tror inte att de är den främsta målgruppen. Journalister som arbetar inom etablerad media är väldigt medvetna om att de ska hålla sig inom vissa gränser, både med vad de säger och med vad de skriver. De är naturligtvis rädda om brödfödan, och det måste man förstå.

– De är så vana vid de journalistiska attityderna som de har levt med i flera decennier, de är så inskolade i den politiska korrektheten att de inte orkar tänka utanför boxen.

Vill du läsa hela artikeln? Teckna en prenumeration på Fria Tider Plus här!

Är du redan Plus-kund? Gå vidare till hela artikeln här.


Indoeuropeiska myter bekräftas i ny DNA-studie. Unga krigare från jamnakulturen gifte sig med jordbrukande kvinnor.0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.