USA-valet 2020
Kamala Harris.

Harris blir Bidens vicepresidentkandidat

Publicerad 11 augusti 2020 kl 23.25

Utrikes. Senatorn Kamala Harris blir Joe Bidens vicepresidentkandidat i höstens presidentval i USA. Det skriver USA Today.

Gilla artikeln på Facebook

Harris inledde förra året själv en valkampanj och hoppades bli Demokraternas presidentkandidat. I december hoppade hon av, flera månader innan primärvalen inleddes. I mars i år meddelade hon att hon stöder Joe Bidens valkampanj, och nu blir hon hans vapendragare i presidentvalet.

– Jag har den stora äran att meddela att jag valt Kamala Harris – en orädd kämpe för den lilla människan, och en av landets främsta ämbetsmän – som min vicepresidentkandidat, twittrar Joe Biden.

Harris mamma var från Indien och hennes pappa från Jamaica. Därför kan Den 55-åriga senatorn räkna sig som både afroamerikan och amerikan med asiatiskt påbrå. Hennes icke-vita bakgrund och det faktum att hon är kvinna räknas till hennes viktigaste egenskaper. Att ha en färgad kandidat till posten som vicepresident anses viktigt, i synnerhet mot bakgrund av den antivita Black lives matter-rörelsens våldsamma framfart i USA.

Under en presskonferens med Joe Biden 28 juli lyckades en pressfotograf ta en bild på en fusklapp som Biden höll i handen. På lappen fanns bland annat noteringar om Harris där det stod att Harris är "begåvad" att hon varit till "stor hjälp under kampanjen" att han inte "hyser ont blod" mot och att han har "stor respekt för henne".

Kamala Harris, som tidigare jobbat som åklagare, är även engagerad i frågor som har med rasism och orättvisor att göra. Hon har bland annat drivit en misslyckad kampanj för att få Donald Trumps politiske rådgivare Stephen Miller sparkad eftersom han haft kontakt med Breitbart, ett mediebolag som Harris inte tycker att politiker ska ha kontakt med.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0