Regeringskris i Sverige
Gustav Kasselstrand är förbundsordförande för Sverigedemokratisk ungdom.

Kasselstrand: Fäll regeringen

Publicerad 1 december 2014 kl 17.04

Inrikes. Sverigedemokraterna bör rösta för allianspartiernas budgetförslag på onsdag och därmed fälla den nuvarande regeringen. Det anser Gustav Kasselstrand, som är ordförande för ungdomsförbundet SDU.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi borde sätta hårt mot hårt nu när socialdemokrater och moderater deklarerar att man inte tänker samtala eller förhandla med oss, säger Kasselstrand i en intervju med Ekot.

Det är fortfarande oklart hur Sverigedemokraterna kommer att agera i budgetomröstningen på onsdag. Partiet kommer att ge ett slutgiltigt besked under en presskonferens klockan 16:30 i morgon, direkt efter riksdagsgruppens möte.

Det interna trycket för att fälla regeringen är hårt. Enligt en opinionsundersökning från Aftonbladet/Sverige anser 7 av 10 av SD.s väljare att partiet ska rösta för allianspartiernas budget och därmed utlösa en regeringskris.

I ett uttalande till Aftonbladet på måndagen säger partisekreterare Björn Söder emellertid att SD inte bara kan göra det som "känns rätt för tillfället", vilket enligt tidningen kan peka på att han förbereder väljarna på att partiet inte kommer att fälla regeringen.

– Det är klart att vi lyssnar på våra väljare. Samtidigt måste vi beakta olika aspekter i det hela och inte bara göra det som känns rätt för tillfället. Vi har under en längre tid analyserat de olika budgetförslagen men också vad som är bäst för landet och det förtroendet vi fått från våra väljare, säger Söder till Aftonbladet.


Nya bilder visar: Stalins ubåt fick in fullträff. Endast sju av 40 ombord överlevde S-märkta militärtransporten till Tredje riket.0 Plus

Halalslaktat kött och dadlar i stort projekt. Hundratals butiker ska ställas om till mångkulturellt läge redan under 2021.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Wikipedia kan mörka att Marcus Oscarsson är iranier

Het diskussion mellan sajtens administratörer. Mystiskt IP-nummer från TV4 går in och raderar uppgiften om födelseland.0 

Ekonominyheter

Nätförsäljningen sjönk 8,7 procent i december. Högre priser och produktbrist två av orsakerna.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Vetenskap

Stor ras-studie fann gen som skyddar mot corona. Jämförde européers och afrikaners skilda DNA-uppsättningar.0 

Pfizers VD: Vi vet inte hur länge tredje sprutan skyddar. Tredje spruta påstås ge ”rimligt skydd” mot omikron.0 

Kultur

Ny bokhandel säljer böcker som nobbas av Bonnier. Uppger sig ha marknadens största urval.0 

Pedofilanklagelserna mot Bob Dylan växer. Vänsterikonen anklagas för "månader" av sexövergrepp.0