Alternativ för Sverige

Kasselstrand: "Media ska jaga makthavare, inte medborgare"

Publicerad 18 juni 2018 kl 18.45

Inrikes. Under måndagen släppte Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand sitt eget tal till nationen, där han presenterar hur hans Sverige kommer se ut om 10 år.

Gilla artikeln på Facebook

Hur skulle Sverige se ut 2028 om Alternativ för Sverige fick styra landet? Det förklarar partiledaren Gustav Kasselstrand i sitt tal till nationen, som han publicerat idag.

– Det här talet riktar sig inte till lobbyister, utan till svenska folket, inleder han. Genom årtionden har jag av etablissemanget fått höra att svenskarna inte existerar, och om vi existerar, så är vi barbarer utan historia eller kultur. Vi har fått lära oss att Sverige är tråkigt, och att ju mer svenskhet som finns, ju mer kulturberikning behöver vi.

Men detta är skitprat, menar Kasselstrand.

– Sverige är en kulturnation och svenskarna har historiskt sett varit beundrade av andra folk. Vi är både ett kulturfolk och ett ingenjörsfolk. Hos svenskarna finns redan all den mångfald vi behöver. Men vi kan gärna hämta influenser från andra kulturfolk i Europa. I Sverige finns det svenska, det nordiska och det europeiska sammanvävt i en kultur som genom århundraden växt fram organiskt. Vi kan gräva där vi står, vi behöver inte berikas. Vi är redan ett rikt folk på alla sätt, konstaterar AFS-ledaren.

I hans vision av ett framtida Sverige är allt detta självklarheter.

– Svensk kultur är en tillgång, fortsätter han. Det svenska folket är uppfinningsrikt och starkt.

Kasselstrand tror inte heller på dem som redan givit upp, och som säger att Sverige är förlorat.

– Ingenting kunde vara mer fel. Sverige är inte förlorat så länge som vi lever. I vår vision höjer vi blicken och ser möjligheter! I mitt Sverige 2028 har svenskarna återfått sitt självförtroende som folk. Vi låter oss inte trampas på. Vi lever med inställningen att vi ärver landet av våra förfäder och lånar det av våra framtida barn.

– I mitt Sverige betyder demokrati folkstyre, inte bara på pappret, utan i praktiken. Avståndet mellan folk och parlamentariska företrädare är litet. Politikerna löser problem och lyssnar på folket. Även utanför riksdagen fungerar demokratins fundament, som yttrandefriheten. Den är stark och levande. Människor kan utan problem säga sina åsikter. Årtionden av självcensur och medieinkvisition är över. Medierna står inte på politikernas sida och jagar medborgarna. De står på medborgarnas sida – och jagar politikerna!

Kasselstrand vill även ha tillbaka en mer auktoritär skola utan vänsterflum och som sträcker sig överklassgränserna, där alla svenskar oavsett finansiell status kan utbilda sig.

– År 2028 råder en arkitektonisk renässans. Klassisk arkitektur reses, och modern arkitektur rivs! Inte tvärtom, som idag, fortsätter han.

I hans Sverige ska det också vara en självklarhet för alla ungdomar att göra värnplikten, och landet ska ingå i en nordisk försvarsallians. I Sverige ska bara det svenska folket bestämma, påpekar han, men samtidigt vill han att landet ömsesidigt ingår samarbeten med andra stater. Vårdköer ska inte finnas i framtidens Sverige, och pensionärer ska utan problem få tandvård. Tandvård ska inte längre vara en klassfråga, betonar han. Sjukvården ska vara tillgänglig över hela landet och svenskarna ska kunna leva på sina löner utan att hälften försvinner i skatt, säger Kasselstrand. "Högkompetenta" personer ska leda myndigheter, kärnfamiljen vara stark och folket hjälper varandra.

– Sverige är lika tryggt som vi föreställer oss Bullerbyn!, säger han och påpekar att Sverige ska gå tillbaka till sitt gamla jag.

För att göra verklighet av detta vill han bland annat avskaffa den politiska adeln med alla dess förmåner, återinföra tjänstemannaansvaret samt stoppa lobbyismen som försöker köpa politikerna. Lobbyisterna ska bland annat tvingas redovisa vem de egentligen arbetar för, i Gustav Kasselstrands framtida Sverige.

Han vill även lägga ned public service och sparka alla som jobbar där. Kriminella utlänningar ska utvisas per automatik och lagen om hets mot folkgrupp avskaffas.

Det mest centrala är dock återvandringen, enligt Kasselstrand.

– Sverige ska lämna asylsystemet och kvotflyktingsystemet. Vi inleder sedan arbetet med att skicka hem de som missbrukat vår gästfrihet. Det handlar om de som kommit hit illegalt, de som ljugit sig till uppehållstillstånd eller medborgarskap, de som begått brott och de som utnyttjat vårt välfärdssystemet. Återvandringen kommer frigöra enorma resurser, som i stället kommer det svenska folket till godo!

– Valet den 9 september är inte den sista chansen att rädda Sverige, det är den första!, säger Gustav Kasselstrand och påpekar att han dagligen kommer bekämpa dagens ruttna system.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om att försörja välfärdskungar eller nomenklatura.0 

Mer från Inrikes

Person hittad mördad i skog i Alvesta

Hittades i ett skogsparti.. Anledningen till brottsrubriceringen är de "iakttagelser som polisen gjort på platsen".0 

Tre gripna i Stockholm för mord i Danmark

Greps på måndagen.. Misstänks för två mord och ett mordförsök.0 

60-årig invandrare döms för taxivåldtäkt

Den unga kvinnans liv är förstört.. Hon har panikångest, mardrömmar, sover dåligt och kan inte jobba.0 

Sidor

Vetenskap

Spektakulära fyndet: 210.000 år gammal mänsklig skalle i grekisk grotta. Människan kan ha funnits i Europa 150.000 år tidigare än man trott.0 

Svensk uppfinning kan stoppa sommarhettan inomhus. Specialdesignad fönsterfilm fördelar solens värme jämnt från morgon till kväll.0 

Kultur

James Bond ersätts av kvinnlig afrikan i nästa film. Hon spelar "agent 007" i kommande Bondfilmen.0 

Världens dyraste gitarr såld. Fender-gitarr gick för 37 miljoner kronor.0