Alternativ för Sverige
Gustav Kasselstrand utmanade Jimmie Åkesson på debatt.

Kasselstrand: SD är ett "mellanmjölksparti"

Publicerad 7 juli 2018 kl 14.20

Inrikes. Sverigedemokraterna beter sig nu lika illa mot sina "motståndare" som de själva blivit behandlade av etablissemanget. Det menar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand, som under ett torgmöte i Almedalen idag även utmanade SD-ledaren Jimmie Åkesson på debatt.
– Idag säger jag till Åkesson: Vi vågar ta debatten, vågar du? Du har mitt nummer, Jimmie!

Dela artikeln

Sverigedemokraterna blir mer och mer accepterade i samhället och i den politiska maktens korridorer.

Partiet har dock inte tagit lärdom av hur de själva utsatts för trakasserier och förtal av etablissemanget.

Det hävdade AFS-ledaren Gustav Kasselstrand under ett torgmöte i Almedalen på lördagen.

– Sverigedemokraterna undviker oss, och lyckas de inte med det, så förtalar de oss i media. Jag var med Sverigedemokraterna före riksdagsinträdet. Jag vet hur partiet blev behandlat av etablissemanget då. Jag känner iden det där, rakt av!, sade Kasselstrand.

– Men idag blir vi behandlade av Sverigedemokraterna på samma sätt som de blev behandlade av etablissemanget på den tiden. De försöker undvika oss och förtala oss.

– När Sverigedemokraterna var på väg in i riksdagen 2010 såg vi ett etablissemang som levde i sin egen lilla värld och som inte förstod vad som höll på att hända. De kunde behandla Sverigedemokraterna hur som helst. Etablissmanget vägrade debattera med dem, och i stället kastade de skit på SD, fortsatte han.

– Då var Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons besked: Vi vågar ta debatten, vågar ni? Idag säger jag till Åkesson: Vi vågar ta debatten, vågar du? Du har mitt nummer, Jimmie!

Kasselstrand påpekade vidare att man måste titta på hur Sverigedemokraterna har förändrats sedan 2010.

– Viljan att debattera, lyssna och förstå var något man hela tiden lyfte fram innan riksdagsinträdet. Nu är det rimligt att de tar en debatt med oss, bland annat för att klargöra skillnaderna mellan Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige. Vi vill ha en sådan debatt, en ofiltrerad debatt, och gärna en dialog mellan partierna. Men detta är inte Sverigedemokraterna intresserade av. De är mest intresserade av att desperat bli accepterade av Moderaterna och Socialdemokraterna, och att ta avstånd från Alternativ för Sverige.

– Sverigedemokraterna vill förtala oss, plocka godhetspoäng och demonstrera att de kan tala samma politikerspråk som sossar och moderater: "Vi klarar minsann visst av att vara lika dåliga mot våra motståndare som ni har varit", vill de visa upp. Och nu har de visat det genom sitt beteende mot Alternativ för Sverige. Detta är ett tecken på ett parti som inte förstått hur man bör behandla andra.

Enligt Gustav Kasselstrand är Sverigedemokraterna ett "mellanmjölksparti" som bland annat inte vågar ta debatt med AFS för att det då skulle bli så tydligt att SD inte är ett lika radikalt parti som många tror. I frågor som Nato-motstånd, EU-utträde, återvandring och nej till kvotflyktingar är det AFS och inte SD som är raka och tydliga, menar Gustav Kasselstrand. Han påpekar dock även att hans syfte inte är att motarbeta Sverigedemokraterna, utan snarare bereda väg för ett eventuellt samarbete i riksdagen mellan partierna. Oavsett så ska Sverige "inte nöja sig" med ett enstaka invandringskritiskt parti i riksdagen, menar Kasselstrand. "Ska det vara sju etablissemangspartier mot ett invandringskritiskt?", frågade han sig under torgmötet.

– Nej, tvärtom!, ropade någon i publiken.

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Dog på sin balkong efter arbetspasset på Northvolt

"Det är bara en chock alltihop".. Fortfarande oklart vad som orsakat de många dödsfallen.0 

Har avslutat aspirantutbildningen. "Ni kommer att göra skillnad i många människors liv."0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0