Alternativ för Sverige

Kasselstrand: Sjuklövern beter sig som "barnrumpor"

Publicerad 6 juli 2018 kl 10.31

Inrikes. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand menar att socialdemokratin är på väg att dö ut. Stefan Löfvens tal i Almedalen var retoriskt bra, men i grunden förstår inte statsministern vad som sker i Sverige, menar Kasselstrand.

Gilla artikeln på Facebook

Stefan Löfvens tal under politikerveckan i Almedalen på torsdagskvällen var ovanligt vältaligt, anser AFS-ledaren Gustav Kasselstrand som spekulerar om statsministern varit hos en "talpedagog".

Innehållsmässigt var det dock lika intetsägande som vanligt.

Att Löfven lade så mycket fokus på att måla upp en hotbild från politisk "extremism" visar mest på att han inte har förstått vad som sker i Sverige, menar Kasselstrand.

– Sverige har inte vuxna politiker utan de beter sig som barnrumpor mot andra partier. Vi har en socialdemokrati, en självutnämnd landsfader som Stefan Löfven, som står och hetsar mot SD, säger Kasselstrand i sin analys av talet.

– Vi har politiker som inte klarar av att prata med varandra. Vi har politiker i riksdagen som säger att man under inga omständigheter tänker förhandla eller prata med Sverigedemokraterna. Det är omoget och barnsligt. Det är i stort sett unikt för Sverige att vi har politiker som beter sig om de vore barnungar i en sandlåda.

AFS-ledaren menar att Stefan Löfvens prat om "extremism" är ett sätt att avleda fokus från de verkliga samhällsproblemen i Sverige, de problem som Socialdemokraterna varit drivande i att skapa. Enligt Kasselstrand är Socialdemokraterna Sveriges svar på "den djupa staten", och det som Löfven säger i sitt tal är egentligen ett tecken på socialdemokratins sista dödsryckningar. Löfven vägrar se och ta tag i Sveriges problem, och lägger i stället sin kraft på att ta så mycket avstånd som möjligt från Sverigedemokraterna.

– Detta är också det yttersta exemplet på att Stefan Löfven inte har förstått nånting av den rörelse som har vunnit mark i Sverige de senaste 10-15 åren, där det finns en stor efterfrågan på partier som SD. Deras framväxt är ett tecken på ett folk som börjar protestera. Men vad drar han för slutsats av det? Jo, att det är ett större hot från extremister. Det är ju att leva i en egen bubbla. Politikerna har inte fattat nånting, det är precis som under Reinfeldts tid. De fattar inte att vi har ett samhälle i kris och att folket börjar ryta ifrån.


Nyheter från förstasidan

Metoo-domare friar skyldig AFA-aktivist

Frikänns trots erkännande. Tingsnotarien Nanna Holmgren, 27, ogillar åtalet mot den kvinnliga vänsterextremisten.0 

Ekonominyheter

Konkurserna fortsätter att minska kraftigt

Hålla stängt lönsamt när stödpaketen rullar in.. I Stockholm minskar konkurserna med 15,6 procent sedan samma månad förra året.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Slipper svara – varje gång. Ordföranden ingriper så fort banken får en svår fråga från Fria Tiders chefredaktör Widar Nord.0 

Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Vetenskap

Mikroskopiskt kryp döpt efter Greta. Nyupptäckta arten får namnet Xerobiotus gretae.0 

Forskare: Usel idé att plugga med musik i lurarna. Ny studie punkterar vanlig uppfattning.0 

Kultur

Tempus-härvan: 7 av 10 prenumeranter fanns inte. Tvättade bidragspengar i moderbolaget.0 

"Timbuktu" ska översätta Gormans dikt till svenska. Efter PK-spektaklet i Nederländerna.0