Alternativ för Sverige

Kasselstrand: Sjuklövern beter sig som "barnrumpor"

Publicerad 6 juli 2018 kl 10.31

Inrikes. Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand menar att socialdemokratin är på väg att dö ut. Stefan Löfvens tal i Almedalen var retoriskt bra, men i grunden förstår inte statsministern vad som sker i Sverige, menar Kasselstrand.

Dela artikeln

Stefan Löfvens tal under politikerveckan i Almedalen på torsdagskvällen var ovanligt vältaligt, anser AFS-ledaren Gustav Kasselstrand som spekulerar om statsministern varit hos en "talpedagog".

Innehållsmässigt var det dock lika intetsägande som vanligt.

Att Löfven lade så mycket fokus på att måla upp en hotbild från politisk "extremism" visar mest på att han inte har förstått vad som sker i Sverige, menar Kasselstrand.

– Sverige har inte vuxna politiker utan de beter sig som barnrumpor mot andra partier. Vi har en socialdemokrati, en självutnämnd landsfader som Stefan Löfven, som står och hetsar mot SD, säger Kasselstrand i sin analys av talet.

– Vi har politiker som inte klarar av att prata med varandra. Vi har politiker i riksdagen som säger att man under inga omständigheter tänker förhandla eller prata med Sverigedemokraterna. Det är omoget och barnsligt. Det är i stort sett unikt för Sverige att vi har politiker som beter sig om de vore barnungar i en sandlåda.

AFS-ledaren menar att Stefan Löfvens prat om "extremism" är ett sätt att avleda fokus från de verkliga samhällsproblemen i Sverige, de problem som Socialdemokraterna varit drivande i att skapa. Enligt Kasselstrand är Socialdemokraterna Sveriges svar på "den djupa staten", och det som Löfven säger i sitt tal är egentligen ett tecken på socialdemokratins sista dödsryckningar. Löfven vägrar se och ta tag i Sveriges problem, och lägger i stället sin kraft på att ta så mycket avstånd som möjligt från Sverigedemokraterna.

– Detta är också det yttersta exemplet på att Stefan Löfven inte har förstått nånting av den rörelse som har vunnit mark i Sverige de senaste 10-15 åren, där det finns en stor efterfrågan på partier som SD. Deras framväxt är ett tecken på ett folk som börjar protestera. Men vad drar han för slutsats av det? Jo, att det är ett större hot från extremister. Det är ju att leva i en egen bubbla. Politikerna har inte fattat nånting, det är precis som under Reinfeldts tid. De fattar inte att vi har ett samhälle i kris och att folket börjar ryta ifrån.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Polen utesluter räntesänkningar

"Tidigast 2026".. Behåller styrräntan på 5,75 procent – trots lägre inflation än Sverige.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Pratar om fred – men hur blir det? Utrikespolitiskt är Le Pens parti ett oprövat kort.0 

Mer från Inrikes

Dog på sin balkong efter arbetspasset på Northvolt

"Det är bara en chock alltihop".. Fortfarande oklart vad som orsakat de många dödsfallen.0 

Har avslutat aspirantutbildningen. "Ni kommer att göra skillnad i många människors liv."0 

Vetenskap

Nord stream-gasen kvar i havet. Mätningarna visar.0 

Svensk AI-superdator blir dubbelt så kraftfull. "Berzelius" uppgraderas för 125 miljoner kronor.0 

Kultur

Fler läser fysiska böcker i sommar. Kan vara riktigt bra raggningstrick.0