Kastade yxa mot polis – tio års fängelse

Publicerad 21 juli 2023 kl 16.36

Inrikes. En 32-årig man på Gotland har dömts till 10 års fängelse för bland annat mordförsök efter att ha kastat en yxa mot en polis.

Dela artikeln

Det var i början av maj när 32-åringen körde rattfull på Gotland. Ett par upptäckte att han körde vingligt och körde efter bilen.

Då tvärbromsade 32-åringen och klev ur bilen. Han hotade paret och höjde en yxa mot dem. Paret blev rädda och larmade polisen som åkte hem till mannen för att kontrollera honom.

Väl framme på adressen kom 32-åringen ut från sin bostad och började svinga med en stor yxa samt uttala hot mot de två poliserna. Då drog en av poliserna sitt vapen och siktade mot mannen. Mannen kastade då yxan mot polisen.

Hade det inte varit för att polisen duckat hade den träffat, slår tingsrätten fast. Yxan var ungefär 75 cm lång och vägde 2,2 kg och kunde ha dödat polisen om den hade träffat, enligt rätten.

Därför döms mannen av Gotlands tingsrätt till 10 års fängelse för försök till mord. Han döms även för olovlig körning och grovt olaga hot. Han ska betala skadestånd på 200.000 kronor till polisen och 43.000 kronor till mannen han hotade.


Nyheter från förstasidan

Alla invandringskritiska tidningar blir av med mediestödet

Nya Tider, Bulletin, Insikt24 med flera. Går miste om bidragen med nya mediestödet, som presenteras idag.0 

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.