Almedalen 2018
Jimmie Åkesson (SD).

Åkesson: "Vi har alltid haft invandring, och kommer alltid ha det"

Publicerad 7 juli 2018 kl 19.50

Inrikes. På lördagen var det Sverigedemokraternas dag i Almedalen. SD-ledaren Jimmie Åkesson hyllade nationalismen i sitt årliga tal, men fördömde nazismen.

Gilla artikeln på Facebook

– Nationalism är för mig, för oss Sverigevänner, någonting vackert. Någonting som bygger samhörighet och gemenskap. Nationalismen bygger folkhemmet. Tyvärr finns det de som tycker och tror att nationalism är någonting fult, sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Almedalen på lördagen.

Samtidigt menade han att det finns grupper som enligt honom "under falsk flagg kallar sig nationalister".

– Jag har noterat att ett gäng nazister, ett gäng fega töntar, ställt till en massa oreda och till och med fysiskt gett sig på människor här i Visby under veckan som har gått. Det där är bara så vidrigt. Nazism kan aldrig vara nationalism. Nazismen är en antidemokratisk, socialistisk, rasistisk, imperialistisk, internationalistisk våldsideologi som saknar allt existensberättigande i ett demokratiskt samhälle, fortsatte han.

– Är det så att man använder våld som metod för att uppnå politiska mål, det kan vara nazister, kommunister, anarkister eller islamister – då har man ingen plats i demokratin. Då ska man sitta i fängelse!

Åkesson sågade också statsminister Stefan Löfvens ord om att det är slutpratat om invandringen.

– Han säger att det är färdigpratat om invandringen, att välfärden är det som måste stå i fokus inför valet. Kopplingen mellan dessa båda frågor är dock så tydlig att det inte går att göra en sådan åtskillnad. Man kan inte tala om vårdköer utan att samtidigt prata om massinvandringen. Man kan inte tala om arbetslösheten utan att samtidigt prata om massinvandringen. Man kan inte tala om bostadsbristen utan att samtidigt prata om massinvandringen. Man kan inte tala om usla skolresultat utan att samtidigt prata om massinvandringen. Det går helt enkelt inte, vilket allt fler väljare också har förstått. Egentligen är det ganska enkelt, det är inte raketforskning.

Jimmie Åkesson påpekade dock även att invandringen kommer fortsätta med hans parti vid makten.

– Låt mig återigen upprepa detta mantra: Sverige har alltid haft invandring, och Sverige kommer alltid att ha invandring. Även när jag och Sverigedemokraterna får bestämma, så kommer vi att ha invandring. Men det ska vara en invandring som vi kan hantera, som tillför vårt samhälle något positivt. Som inte förstärker segregationen, som inte förstärker parallella samhällsstrukturer.


Nyheter från förstasidan

"Censur": Lamotte avstängd från Facebook

"Den här utvecklingen måste få ett stopp." Fick kontot spärrat efter granskning av brutalt förnedringsrån.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Politikersonen hade kunnat få fängelse. Men de här ovanliga åtgärderna från polis och åklagare ledde till att Erik Reinfeldt kom undan med strafföreläggande.0 Plus

Vetenskap

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Jättelik 2.000 år gammal kattbild hittad på berg. Arkeologernas häpnadsväckande fynd.0 

Kultur

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0