Kina har stoppat delta-utbrott

Publicerad 21 augusti 2021 kl 12.01

Utrikes. Kina har fått sitt andra utbrott av covid-19, med den smittsamma deltavarianten, under kontroll. Efter bara några veckor av omfattande nedstängningar väntas livet därmed kunna återgå till det normala.

Dela artikeln

I siffrorna från den 18 augusti finns 46 bekräftade fall och 30 asymptomatiska smittfall, där samtliga handlade om utlänningar som fastnat i tester efter att ha anlänt från ett annat land, rapporterar Reuters.

Samtidigt rapporterar liberala CNN att en kinesisk Tegnell, den liberala smittskyddsgurun Zhang Wenhong, har blivit utsatt för näthat efter att ha föreslagit att kineserna ska lära sig att "leva med viruset" och att Kina, liksom västvärlden, borde satsa på en "strategi för samexistens" med covid-19.

I de flesta västerländska länder har det inneburit att leva med ständiga men mindre långtgående "nedstängningar" av vissa delar av samhället. De har skapat stor irritation bland befolkningen men verkar helt sakna effekt på smittspridningen.

På torsdagen rapporterade CNN att samma Wenhong gått ut i sociala medier och erkänt att han hade fel.

CNN menar att detta kan bero på hot från kommunistregeringen, medan andra menar att det helt enkelt berodde på att han hade fel.


Nyheter från förstasidan

Uppgift: 77 döda i israelisk attack mot matkö

"Massaker." Offren ska ha väntat på att ta emot förnödenheter.0 

Ekonominyheter

Skjuter i höjden. En bitcoin kostar nu 62.000 dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Över 100.000 män har undersökts. Men nu stoppas studien – eftersom resultatet är "rasistiskt".0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Tre nya minimånar upptäckta i vårt solsystem. Hittades runt Neptunus och Uranus.0 

Cambridge-forskare: I princip noll svarta på toppositioner om meritokrati tillämpas. Vädjar till etablissemanget att acceptera den biologiska verkligheten.0 Plus

Kultur