Nya Sverigebilden

Kjærsgaard: Sverige sjukaste landet någonsin

Publicerad 18 december 2014 kl 07.02

Inrikes. Det politiskt korrekta Sverige är ett så sinnesrubbat samhällsbygge att det över huvud taget inte låter sig beskrivas med vedertagna statsvetenskapliga begrepp. Det hävdar Dansk Folkepartis tidigare partiledare Pia Kjærsgaard i en debattartikel i Den Korte Avis.

Gilla artikeln på Facebook

Kjærsgaard reagerar på att det "offentliga Sverige" svarat på Sverigedemokraternas beslut att fälla regeringen med en ny taktik. Efter att tidigare ha kallat partiet "främlingsfientligt" har man nu övergått till att använda epitet som "fascistiskt" och "nazistiskt".

Andra, som socialdemokraten Daniel Suhonen, går så långt som att jämföra SD med terrororganisationen IS, konstaterar hon.

"Återigen förundras jag över svenskarnas förmåga att vända allt upp och ner. Att ett parti, som konsekvent utsatts för mobbning och häxjakter och vars väljare förlöjligas i svenska medier, inte vill finna sig i att hållas utan parlamentariskt inflytande, leder till att det jämförs med en terroristorganisation."

Tidigare har nordiska bedömare föreslagit att man kan kalla Sverige för "DDR light" eller kanske ett konsensussamhälle. Men enligt Pia Kjærsgaard är den typen av beskrivningar inte starka nog.

"Personligen tror jag inte att det rätta begreppet är uppfunnet ännu. Sverige är så sinnessjukt att det skiljer sig från alla andra samhällen i historien, och i själva verket kanske det inte är statsvetenskapens roll att etablera ett begrepp, utan snarare fackmän inom psykiatrin som specialiserat sig på schizofreni och förträngning av känslor", skriver hon.


Kolumn. Klas Blom om en utveckling som kan ge banker och statsmakt oinskränkt kontroll över medborgarna.0 Plus

Gruppvåldtagna 13-åringen

Uttryck dig fritt online – utan att riskera hembesök. Så skyddar du dig mot nyfikna vänstermedier och myndigheter på jakt efter åsiktsbrott.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.