Biträdande rikspolischef Mats Löfving.

Klanerna förnekar kriminalitet – anklagar polisen för "rasism"

Publicerad 12 september 2020 kl 11.19

Inrikes. Flera klaner i Skåne förnekar nu att de är kriminella och kallar polisens uttalande för "rasism". Detta i en artikel i Sydsvenskan, som intervjuat klanmedlemmarna.

Gilla artikeln på Facebook

Vissa medier har nu börjat undergräva biträdande rikspolischefen Mats Löfvings uttalande förra helgen om att det finns 40 kriminella "släktbaserade" klaner som kommit till Sverige bara för att begå brott.

Sydsvenskan går så långt som till klanerna själva.

Redan i sin rubrik drar tidningen slutsatsen att det finns "felaktigheter i rikspolischefs uttalande". Alla i klanerna är nämligen inte kriminella.

I Skåne finns det ett tiotal klaner. Tidningen har pratat med tre släkter som inte namngetts av polisen men som enligt Sydsvenskan ändå "känner sig utpekade".

En man kallar polisens slutsatser för "rasism" och "skitsnack".

En annan blir provocerad och arg.

– Det här ordet "klan", det har blivit ett modeord för att angripa alla som inte tycker som Sverigedemokraterna om invandrare. Eller som moderaterna eller KD, säger en tredje person i en släkt till Sydsvenskan.


Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Ekonominyheter

Centralbanker får befogenhet framtvinga kulturmarxism efter corona

Ska främja "social rättvisa på arbetsplatser" och annat.. Så planerar världseliten på World Economic Forum att utnyttja corona för att sprida politisk korrekthet.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0