Invandringskaoset i Trelleborg
Fredrik Jönsson är ordförande för Trelleborgs IF.

Klubbordförande ville inte att idrottshall skulle bli asylboende – anklagas för rasism

Publicerad 2 oktober 2015 kl 15.53

Inrikes. Fredrik Jönsson, ordförande för Trelleborgs IF, anklagas för att vara rasist efter att ha protesterat mot att idrottsanläggningar tas i anspråk för att inkvartera invandrare från tredje världen.
– Jag har blivit anklagad för både det ena och det andra, säger han till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under gårdagen som Fredrik Jönsson skickade ut ett meddelande till bland annat föräldrar vars barn tränar i Söderslättshallen i Trelleborg. I meddelandet upplyste han dem om att delar av idrottshallen med kort varsel gjorts om till asylboende för de invandrare som väller in i kommunen.

"Jag vill be samtliga ledare och föräldrar vara noga med att låsa alla utrymme innan, under och efter Era aktiviteter. Det kommer vara många männsikor i omlopp under denna period och vi måste vara noga med våra barn och våra saker", skrev han bland annat i meddelandet som även lades upp på klubbens hemsida på laget.se.

"För min del som ordförande tycker jag detta beslut är helt felaktigt och direkt olämpligt, Ni som tycker det samma, påverka genom media, forum etc", uppmanade han.

Men en del av dem som läste det han skrev reagerade negativt och vissa har anklagat klubbordföranden för att vara rasist.

– Jag har blivit anklagad för både det ena och det andra efter att jag skickade ut det här, säger Jönsson till Fria Tider.

– Det är ingen agenda jag driver, de här barnen ska ha hjälp på alla sätt och vis. Att bli uthängd som någon som inte vill hjälpa till bara för att man tycker att platsen är olämplig, det tycker jag är tråkigt.

Efter påhoppen valde Jönsson att ta bort uppmaningen om att försöka påverka politikerna och byråkraterna i kommunen så att de tänker om. Men till Fria Tider säger han att han fortfarande anser att det är fel att ta idrottshallen i anspråk för att låta invandrarna bo där.

– Jag tycker att det är tråkigt att man framhävs som rasist för att man tycker att platsen för övernattning är olämplig. Jag tycker fortfarande att det är olämpligt, det är inte okej att lägga barn i en öppen foajé i en idrottsanläggning.

Enligt en anställd på Söderslättshallen, som inte vill bli omnämnd med namn i tidningen, har de första invandrarna redan flyttat in i idrottshallen.


Nyheter från förstasidan

Här vägrar Morgan Johansson debattera invandringen med M

M och S satt vid samma bord i SVT-studion. "Ni har bett om att inte få debattera den här frågan med Moderaterna..."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hör de mystiska "monstervrålen" från bergen. Skräckinjagande ljuden beskrivs som vrål från en drake.0 Plus

Hitlers okända statyrivariver. Jämförs med "Black lives matter"0 Plus

Kultur

Danska Sarah, 19, vägrar dejta turk – rasiststämplas i Sverige. "Jag är inte så mycket för utlänningar"0 Plus