Invandringskaoset i Trelleborg
Serresjöskolans gymnastiksal.

Asylboende på skola stoppas efter protester från barnens föräldrar

Publicerad 5 oktober 2015 kl 13.11

Inrikes. Ett 60-tal så kallade ensamkommande flyktingbarn skulle under helgen ha flyttat in i Serresjöskolan i Trelleborg. Men efter kraftfulla protester från föräldrarna stoppas boendet i sista stund.
– Det blev inte aktuellt med ett boende här, säger skolans rektor Anette Öhman.

Gilla artikeln på Facebook

Fakta ensamkommande flyktingbarn

Ensamkommande flyktingbarn är i de flesta fall män som invandrat illegalt till Sverige från länder som Afghanistan, Syrien, Somalia och Eritrea och som påstår sig vara under arton år.

Invandrarmännen gör sig av med pass och andra eventuella identitetshandlingar för att svenska myndigheter inte ska kunna ta reda på deras verkliga ålder, identitet eller ursprung.

Efter att de beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige är det vanligt att resten av familjen söker asyl i Sverige med så kallad anknytning som grund, vilket för det mesta beviljas för att möjliggöra familjeåterförening.

I fredags fattades med kort varsel beslut om att gymnastiksalen på Serresjöskolan i Trelleborg skulle göras om till boende för de ensamkommande flyktingbarn som just nu väller in i kommunen.

Verksamheten i idrottshallen, inklusive elevernas gymnastiklektioner i den, skulle ställas in på obestämd tid. Istället skulle eleverna få lära sig att "det gör skillnad att kunna hjälpa".

Under lördagen bjöds föräldrarna till eleverna in till skolan för att visas runt i det nya asylboendet, precis intill skolan för lågstadieeleverna, där sängar ställts ut i gymnastiksalen. Men trots skolans propåer lät sig inte föräldrarna övertygas om det briljanta i att låta ett sextiotal okända invandrarmän från tredje världen bo på deras barns skola.

Enligt uppgift till Fria Tider planerade flera föräldrar att sjukanmäla sina barn inför måndagen eller på andra sätt hålla dem hemma i protest. Enligt uppgiftslämnaren hade föräldrarna kommit överens om att vägra skicka sina barn till skolan så länge det vänsterpolitiska experimentet pågick på skolan.

Och hotet om att få Trelleborgs föräldrar emot sig fick resultat, lika fort som asylboendet planerats revs planerna upp och det är nu inte längre aktuellt med ett asylboende på Serresjöskolan.

– Det blev inte aktuellt med ett boende här, nej, det stämmer, säger skolans rektor Anette Öhman till Fria Tider.

Invandrarmännen ska nu skickas till Landskrona istället där man hittat ett mer lämpat boende för dem.

– Det här är ju lokaler som används till annan verksamhet under dagtid, förklarar Öhman.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Coronakommission-ledamot medlem i grupp som dyrkar Anders Tegnell

"Jag gillade den Facebookgruppen tidigt" Ser inget problem med medlemskapet i "Vi stöttar Anders Tegnell".0 

Ekonominyheter

Rekordmånga svenska dollarmiljonärer

Sverige går emot internationella trenden.. Börs- och bostadsspekulation gör fler svenskar stenrika.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0