Knarkrazzian mot Reinfeldt
RAZZIA: Polisen slog till mot Fredrik Reinfeldts lägenhet i Vasastan den 7 november förra året. Nu har sonen Erik Reinfeldt lagförts för narkotikabrott.

Sonen Erik, 25, fast i knarkrazzia hos Reinfeldt

Publicerad 3 september 2020 kl 20.56

Inrikes. Polisen genomförde i november förra året en razzia hemma hos Fredrik Reinfeldt (M). I bostaden, som misstänktes ha används som bas för kokainlangning, gjordes flera beslag och nu har Reinfeldts son Erik Reinfeldt fått ett strafföreläggande med villkorlig dom och dagsböter för narkotikabrott. Det bekräftar City Åklagarkammare för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Det var 7 november förra året som polisen larmades om en misstänkt person utanför en lägenhet på Eastmansvägen i Vasastan i centrala Stockholm. I den aktuella lägenheten är Reinfeldt numera folkbokförd tillsammans med Roberta Alenius, hans förra presschef, som han idag har ett förhållande och barn tillsammans med.

Utanför lägenheten påträffade polispatrullen Erik Reinfeldt, den förre statsministerns 25-årige son, som de misstänkte var narkotikapåverkad. Patrullen upptäckte att Erik hade 2,94 gram kokain i en mängd små påsar i sin jacka och misstänkte att han var en langare eftersom han även hade 5.000 kronor i kontanter.

Reinfeldts son när poliserna hittade honom naken och påtänd i hissen: "Ring pappa!"

Beslut fattades om att genomföra en husrannsakan hemma hos Fredrik Reinfeldt. I lägenheten hittades stora mängder påsar av det slag som används för att distribuera knark. Där påträffades också en tallrik med ett kontokort och rester av ett vitt pulver samt ytterligare 5.000 kronor i kontanter.

Erik hävdade dock bestämt att han bara använde kokain för eget bruk – och påståendet gick inte att motbevisa.

– Jag hade ju köpt kokainet för mig. Kontanter har jag för att betala för det. Swish eller banköverföring funkar inte riktigt när man ska köpa knark, sade han i förhör.

Erik Reinfeldt berättar: Jag fick pengar till knark av mamma

Eftersom misstanken om kokainlangning inte gick att styrka dömdes han inte för försäljning av narkotika. Han fick emellertid ett strafföreläggande för narkotikabrott av normalgraden med villkorlig dom och dagsböter som påföljd. City Åklagarkammare uppger för Fria Tider att strafföreläggandet kom den 20 augusti i år.

Påföljden innebär att brottet är så grovt att det normalt ska bestraffas med fängelse, men att straffet trots det stannar vid dagsböter i kombination med villkorlig dom. Om Erik Reinfeldt återfaller i liknande brottslighet kan den villkorliga domen undanröjas och fängelsestraff dömas ut istället.

Fredrik Reinfeldt har valt att inte kommentera strafföreläggandet mot hans son och razzian mot hans lägenhet. Flera medier har skrivit om saken, men låtit bli att nämna att det handlar om Sveriges förre statsminister. Aftonbladet väljer att enbart kalla honom för "ex-politikern".

HELA utredningen från knarkrazzian mot Fredrik Reinfeldt


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Oppositionen tvingar regeringen försvara kärnkraft i EU

Löfven åläggs stödja initiativet från bl.a. Ungern och Polen. Sverige ska försvara kärnkraften, enligt EU-nämnden där SD, M, KD, L har majoritet.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.